Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2020 17:21

Οι αντισυστημικοί χοροί της ανοησίας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Το ποδοπάτημα στις μάσκες από γονείς που διαμαρτύρονται για τη χρήση τους από τα παιδιά τους στα σχολεία από τη μία μεριά και οι άθλιοι διάλογοι στο «Big Brother» από την άλλη, συνθέτουν την εικόνα μιας κοινωνίας η οποία βρίσκεται σε απόλυτη σύγχυση.

Πολλοί θεωρούν ότι δεν πρέπει να δίνουμε σημασία στις συγκεκριμένες συμπεριφορές, γιατί προέρχονται από ανθρώπους με εμφανή προβλήματα στην αντίληψη των πραγματικών δεδομένων και οι οποίοι κινούνται έτσι και αλλιώς στο κοινωνικό περιθώριο. Θεωρούμε όμως ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα, γιατί οι περιθωριακές αντιλήψεις έχουν αποκτήσει προνομιακό βήμα μέσα από τα social media και τις τηλεοπτικές εκπομπές χαμηλού επιπέδου. Μέσα από την προβολή αποκτούν νομιμοποίηση και τελικώς μεταβάλλονται σε αποδεκτή κοινωνική συμπεριφορά.
Οι «ψεκασμένες» θεωρίες και οι «ματσό» συμπεριφορές, προκειμένου να ωραιοποιηθούν, πλασάρονται ως αντισυστημικές κόντρα υποτίθεται στο κυρίαρχο σύστημα και στις καθωσπρέπει συμπεριφορές. Πάνω σε αυτή την προσέγγιση πατούν όλοι οι λαϊκιστές, οι οποίοι ως «αντισυστημικοί», «ακομπλεξάριστοι» εκφραστές του «απλού λαού», κόντρα στα τζάκια, την αριστεία και την πολιτική ορθότητα χτίζουν καριέρες και δημιουργούν πολιτικά τέρατα.
Σε λίγες μέρες ανοίγουν τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς θα αναγκαστούν να βρεθούν αντιμέτωποι με τις ψεκασμένες θεωρίες που αφορούν «τη μάσκα της υποταγής», «τα εμβόλια του Μπιλ Γκέιτς» και ό,τι άλλη ανοησία κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο. Εχουμε την αίσθηση ότι πρέπει να τελειώσει αυτό το καλαμπούρι της τζάμπα ανοησίας, το οποίο πρέπει όχι απλώς να απομονωθεί, αλλά να καταδικαστεί με κάθε τρόπο και κάθε μέσο. Τα σχολεία δεν μπορούν να μετατραπούν σε αρένες ανοησίας και οι γονείς δεν μπορούν να κάθονται να εξηγούν στον κάθε βλαμμένο ότι οφείλει το παιδί του να φορέσει μάσκα και να κάνει τα εμβόλια που προβλέπονται. Η πολιτεία δεν μπορεί απλώς να καταδικάζει φραστικά την κάθε σαχλαμάρα, χρειάζεται να μπει ένα τέλος σε αυτό τον κατήφορο. Αρκετά πληρώσαμε τα τελευταία 10 χρόνια τους ανόητους και τις αυταπάτες τους, δεν χρειάζεται ένας ακόμα αντισυστημικός χορός της ανοησίας.

panagopg@gmail.com

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2020 10:02