Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013 10:07

Ασκήσεις εξουσίας με τσιγγάνους και γκαζάκια

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Ασκήσεις εξουσίας με τσιγγάνους και γκαζάκια

"Oταν υπάρχει ανασφάλεια κερδισμένη βγαίνει η Ακροδεξιά: Θέτει το δίλημμα "τάξη ή χάος" και η μεσαία τάξη απαντά πάντοτε… τάξη. Ετσι βρέθηκε ο Χίτλερ στην εξουσία. Ετσι κατέκτησε τη Ρώμη και ο Μουσολίνι. Τότε, οι πολιτικοί αθωώθηκαν για τη χρεοκοπία του 1929 καθώς οι εθνικοσοσιαλιστές ανακάλυψαν ότι για όλα ευθύνονται οι… τσιγγάνοι και οι Εβραίοι.

Σήμερα κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι το κυρίαρχο πρόβλημα της Ελλάδας είναι οι μετανάστες και οι… τσιγγάνοι. Η μεσαία τάξη είναι έτοιμη να χάψει το παραμύθι καθώς αισθάνεται ενοχές επειδή στήριζε με την ψήφο της το πελατειακό κράτος. Ετσι κι αλλιώς, πάντα όταν η μεσαία τάξη αισθάνεται ανασφάλεια θέλει να πιέσει τις μειονότητες, για να αισθανθεί ασφαλής. Ετσι κι αλλιώς ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία προτιμούν να συζητούν για τις μικροκλοπές και όχι για τους ληστές με τα υπουργικά χαρτοφυλάκια. Ετσι κι αλλιώς κανείς δεν πρόκειται να συγκρίνει τις μίζες της Siemens με τη μίζα αυτοκίνητου που έκλεψε ο τσιγγάνος. Ετσι κι αλλιώς ο Αντώνης δίνει το σύνθημα για "επανακατάληψη των πόλεων", αλλά "ξεχνάει" ότι οι γαλάζιοι άρχοντες ξόδεψαν εκατομμύρια για την Μπιρμπίτα και μετά άφησαν τους τσιγγάνους να πάνε στο… Αριοχώρι.

Μη μασάτε λοιπόν. Το πρόβλημα της παραβατικότητας τσιγγάνων και μεταναστών είναι υπαρκτό - όμως δε λύνεται με ταγματασφαλίτικα περίπολα, ούτε και με επικοινωνιακές... πορδές. Οσοι τις αμολάνε, μάθανε απλώς ότι ψηφίζουμε και... πλάκωσαν τους γύφτους".

Αυτά γράφαμε τον Απρίλιο του 2012, και στις εκλογές που ακολούθησαν αποδείχτηκε ότι δεν κάναμε λάθος, καθώς η μεσαία τάξη έδωσε στην ακροδεξιά Χρυσή Αυγή κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητα ποσοστά. Πολλοί νοικοκυραίοι, όχι μόνο ψήφισαν Χρυσή Αυγή, αλλά θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι για όλα φταίνε οι... τσιγγάνοι κι μετανάστες. Προκειμένου να μην παραδεχτούν τις ευθύνες τους, οι νοικοκυραίοι που στήριζαν το πελατειακό κράτος είναι έτοιμοι να μας πουν ότι για την παγκόσμια οικονομική κρίση φταίνε οι τεμπέληδες τσιγγάνοι που πήραν... στεγαστικό δάνειο για σπίτι στο Πλατύ και δεν πλήρωσαν τις δόσεις. 

Το ερώτημα που ανακύπτει λοιπόν αβίαστα είναι αν η μεσαία τάξη θέλει και σήμερα να πιστέψει τα παραμύθια για τους τσιγγάνους. Η απάντηση είναι αυτονόητη και σαφής: Ναι, η μεσαία τάξη πιστεύει και θα πιστέψει ξανά τα παραμύθια για τους τσιγγάνους κι οποιοδήποτε άλλο παραμύθι τής σερβίρουν, ώστε να ξεχάσει το εισόδημα που της έκλεψαν οι ανίκανοι πολιτικοί. Θα πιστέψει ότι κινδυνεύει κυρίως από τους τσιγγάνους και από τους καταληψίες της Βίλας Αμαλία, όπως οι Γερμανοί πίστεψαν στη κρίση του 1929 ότι για όλα φταίνε οι Εβραίοι. Η μεσαία τάξη, όταν νιώθει φόβο εξαιτίας της συρρίκνωσης του εισοδήματος της, είναι έτοιμη να πιστέψει οποιαδήποτε θεωρία συνωμοσίας τής σερβίρει η εξουσία ή ο κάθε σωτήρας που θέλει να κατακτήσει την εξουσία. 

Δεν θεωρώ λοιπόν καθόλου τυχαίο ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αλλάξει η ατζέντα των ειδήσεων και ότι πάψαμε να συζητάμε και πολύ για τα κλεμμένα εισοδήματα. Δεν θεωρώ καθόλου τυχαίο ότι πλέον κυριαρχούν στα δελτία των ειδήσεων η εγκληματικότητα των τσιγγάνων και η δράση των κουκουλοφόρων. Προς θεού, δε λέω ότι υπάρχει κάποιο... συνωμοτικό κέντρο που προωθεί αυτές τις ειδήσεις. Απλώς πιστεύω ότι οι τοπικοί άρχοντες και οι κυβερνήτες πετάνε την μπάλα στην κερκίδα για να αποφύγουν τη συζήτηση για το χαμένο εισόδημα της μεσαίας τάξης. 

Ετσι λοιπόν η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται τη δράση των “χρήσιμων ηλίθιων” που παίζουν με γκαζάκια και σφαίρες, όχι μόνο για να στριμώξει τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει αποφασίσει ακόμα με ποιους θα πάει και ποιους θ' αφήσει, αλλά και για να ξεδοντιάσει τη Χρυσή Αυγή παίζοντας στο γήπεδο του νόμου και της τάξης. Στο ίδιο πλαίσιο κινούνται και οι τοπικοί άρχοντες, που προσπαθούν να κρύψουν όλη την ανικανότητά τους πίσω από την παραβατικότητα των τσιγγάνων. 

Σε αυτό το σημείο κάθε καλόπιστος αναγνώστης θα αναρωτηθεί: «Μα καλά, δεν υπάρχει παραβατικότητα των τσιγγάνων και κίνδυνος από τα παιχνίδια των "χρήσιμων ηλίθιων" με τα γκαζάκια;». Βεβαίως και υπάρχει παραβατικότητα των τσιγγάνων. Υπάρχει όμως επειδή οι άρχοντες και οι κυβερνήτες είναι ανίκανοι και δεν μπορούν π.χ. να βάλουν τους αστυνομικούς να δουλέψουν. Τα περί ελλείψεως προσωπικού θα ακούγονταν πειστικά, μόνο αν δεν έβλεπα καθημερινώς τους άνδρες της ΔΙΑΣ να πίνουν... εσπρέσο στα καφέ της Καλαμάτας. Τα υπόλοιπα είναι επικοινωνιακές ανοησίες όσων χρεοκόπησαν τη χώρα και τώρα παριστάνουν τους αθώους, προσπαθώντας να μας πείσουν ότι για όλα φταίνε οι... τσιγγάνοι και οι κουκουλοφόροι. 

Οσο για τα ακροαριστερά παιχνίδια με τα γκαζάκια, τα θεωρώ εξίσου επικίνδυνα με τις ακροδεξιές ανοησίες που γράφει και λέει καθημερινώς ο δικηγόρος Φαήλος Κρανιδιώτης, ο οποίος είναι φίλος και συνεργάτης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Γενικώς, σε περιόδους οικονομικής ανάπτυξης οι ακροδεξιές και ακροαριστερές θεωρίες έχουν μικρό κι ακίνδυνο ακροατήριο. Ομως σε περιόδους βαθιάς ύφεσης όπως η σημερινή, τα παιχνίδια με τη φωτιά απειλούν όχι μόνο αυτούς που τα παίζουν, αλλά και τη δημοκρατία. 

Σε κάθε περίπτωση, για τη χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας δεν ευθύνονται ούτε οι τσιγγάνοι ούτε οι “χρήσιμοι ηλίθιοι”. Ευθύνονται οι ίδιοι πολιτικοί που χρεοκόπησαν την οικονομία και οι οποίοι δεν μπορούν ή και δεν θέλουν να περιορίσουν την τσιγγάνικη παραβατικότητα και την ηλίθια βία.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013 20:36