Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 20:20

Η Καλαμάτα θα δεχτεί δίκτυο 5G;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Η Καλαμάτα θα δεχτεί δίκτυο 5G;


Με ευρεία συναίνεση και με την ψήφο από Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ25 ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, με το οποίο μεταξύ άλλων επιταχύνεται η εγκατάσταση δικτύου 5G στη χώρα.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρ. Ζαριφόπουλος, «η πιο σημαντική διάταξη του νομοσχεδίου είναι η επιτάχυνση του 5G στη χώρα μας. Με πολύ υψηλότερες ταχύτητες, πιο σταθερή σύνδεση, καλύτερους χρόνους απόκρισης και κυριολεκτικά απεριόριστες δυνατότητες ταυτόχρονων χρήσεων, υπηρεσιών και συσκευών, το 5G θα προσφέρει δυνατότητες νέων προηγμένων ψηφιακών λύσεων προς όφελος του πολίτη και της επιχείρησης».
Η δρομολόγηση της εγκατάστασης δικτύου 5G μετά την έγκριση και από τη Βουλή επιταχύνεται. Σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, μέχρι τέλος του έτους θα δημοπρατηθούν οι συχνότητες και προβλέπεται σε τρία χρόνια η κάλυψη της χώρας κατά 60% και σε έξι χρόνια θα φτάσει στο 94%. Μέσα στο 2021 είναι πλέον βέβαιο ότι θα έχει ξεκινήσει η λειτουργία δικτύου 5G στην Ελλάδα και το ερώτημα είναι τι θα γίνει στην Καλαμάτα. Θα είμαστε στις περιοχές που θα βρεθούν στην πρωτοπορία ή θα επιμείνουμε στις τεχνοφοβικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου;
Για όσους δεν θυμούνται, το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφασή του έχει σταματήσει την πειραματική λειτουργία του 5G στην Καλαμάτα αποδεχόμενο εμμέσως και αμέσως θεωρίες συνωμοσίας. Αφού λοιδορηθήκαμε στο πανελλήνιο επαρκώς, υποτίθεται ότι θα γίνονταν ημερίδες και συνέδρια και θα επανεξεταζόταν η στάση του Συμβουλίου, αλλά τα πάντα ξεχάστηκαν στη λογική… άστο για αργότερα. Με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν γέλασε απλώς το πανελλήνιο, έχει χαθεί και πολύτιμος χρόνος στο να βρεθεί η πόλη στο επίκεντρο της τεχνολογικής εξέλιξης. Να σημειώσουμε ότι το 5G δεν είναι απλές τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, αλλά καινοτομίες που η εφαρμογή τους θυμίζει επιστημονική φαντασία. Η δημοτική αρχή οφείλει να προχωρήσει σε επαφές με το αρμόδιο υπουργείο και τις εταιρείες του χώρου, προκειμένου να επαναφέρει το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ληφθεί νέα απόφαση ώστε να επιταχυνθεί η εγκατάσταση δικτύου 5G στην Καλαμάτα. Να μην χαθεί η πρωτοπορία που είχε δρομολογηθεί και ανατράπηκε από την οπισθοδρομική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της… απλής αναλογικής.

panagopg@gmail.com

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 12:30