Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020 21:48

Μέτωπο «αντί» στο Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η συνεργασία του δημάρχου Καλαμάτας με τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής -και καταδικασμένο πλέον για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση- Δημήτρη Κουκούτση, επανήλθε στην επικαιρότητα και σχολιάζεται αρνητικά απ’ όλους τους πολίτες που μετέχουν στο πολιτικό δημοκρατικό τόξο.

Το πολιτικό κόστος που πληρώνει ο δήμαρχος είναι μεγάλο, γιατί ενοποιούνται απέναντί του όλοι οι πολίτες που καταδικάζουν τις ακραίες πολιτικές συμπεριφορές και δεν θεωρούν ότι στην πολιτική όλα επιτρέπονται.

Πόσο τελικά θα στοιχίσει στις επόμενες εκλογές η συνεργασία με Κουκούτση  δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να προσδιοριστεί. Θα εξαρτηθεί προφανώς από το πολιτικό κλίμα που θα έχει διαμορφωθεί. Το σίγουρο όμως είναι ότι θα στοιχίσει στο δήμαρχο η ενοποίηση όλων των υπολοίπων απέναντί του. Η  δημιουργία δηλαδή ενός αντιπολιτευτικού μετώπου ευρέος πολιτικού φάσματος, το οποίο φαίνεται ότι οικοδομείται στο Δήμο Καλαμάτας. Η υπόθεση Κουκούτση ήταν ακόμα μία σειρά από πέτρες στο τείχος που σηκώνεται από όλους τους υπόλοιπους απέναντι στη δημοτική αρχή και αυτό είναι το ουσιαστικό πολιτικό πρόβλημα που θα έχει τα επόμενα χρόνια ο Θανάσης Βασιλόπουλος.

Η συγκρότηση πολύχρωμου μετώπου απέναντι σε μια δημοτική αρχή είναι συνήθως η αρχή του τέλους της. Ακόμα και αν αυτό το μέτωπο δεν ενοποιηθεί με μια κοινή υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές, αντιλαμβάνεται εύκολα ο καθένας ότι αυτό θα ενοποιηθεί τη δεύτερη Κυριακή και θα δώσει τη νίκη σε οποιονδήποτε βρεθεί απέναντι. Αυτό είναι πλέον το μεγάλο πολιτικό πρόβλημα της δημοτικής αρχής και αν δεν βρει έγκαιρα σημείο επαφής και σύγκλισης με κρίσιμους πυλώνες στο Δημοτικό Συμβούλιο κινδυνεύει με πολιτική απομόνωση.

Η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος δεν θα κριθούν στο τέλος της τετραετίας μόνο από τα έργα που υλοποίησαν, αλλά και από αυτό που εξέπεμπαν πολιτικά όλο το διάστημα της θητείας τους. Αν απλώς εκτελέσουν έργα που είχαν σχεδιαστεί από πριν και ταυτόχρονα καταγράφουν διαρκείς γκάφες και «συγγνώμη, λάθος» δεν θα μπορέσουν να διεκδικήσουν με αξιώσεις νέα ευκαιρία. Το «συγγνώμη, λάθος» μία φορά και δύο συγχωρείται και μπορεί να θεωρηθεί και προτέρημα. Η διαρκής επίκληση σε «λάθος» δείχνει αδυναμία χειρισμών και έλλειψη ηγεσίας, η οποία ακολουθεί λογική τακτικισμών ή σέρνεται απλώς από τα γεγονότα.

panagopg@gmail.com