Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 19:12

Να κάνουμε αυτά που μπορούμε

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Να κάνουμε αυτά που μπορούμε

Η Μεσσηνία κινείται σε πολύ καλό επίπεδο σε σχέση με τον κορονοϊό. Αυτό βεβαίως μπορεί να αλλάξει από τη μία μέρα στην άλλη αν δεν υπάρξει προσοχή και κυριαρχήσει η πεποίθηση ότι εδώ δεν έχουμε πρόβλημα, άρα δεν… κολλάμε.

Το Σάββατο το βράδυ στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας επικρατούσε το αδιαχώρητο, ο κόσμος καθόταν στους εξωτερικούς χώρους των μαγαζιών, αλλά ο συνωστισμός ήταν πολύ μεγάλος και εκτός του πλαισίου που επιβάλλουν οι υγειονομικές συνθήκες. Η αλήθεια βεβαίως είναι ότι όσο βοηθάει ο καιρός και ο κόσμος κάθεται έξω προφανώς δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, αλλά αυτό δεν πρόκειται να συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες. Οι πολίτες θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να μη βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων και αυτό είναι η ατομική ευθύνη του καθενός μας.
Την ίδια ώρα προβληματισμός επικρατεί σε σχέση με την ετοιμότητα του Νοσοκομείου Καλαμάτας να αντιμετωπίσει αυξημένα κρούσματα κορονοϊού. Οι ελλείψεις κυρίως σε ιατρικό προσωπικό δημιουργούν εύλογη ανησυχία για το αν θα μπορέσει το νοσηλευτικό ίδρυμα της Μεσσηνίας να αντέξει την πίεση τους δύσκολους χειμερινούς μήνες. Η νέα διοικήτρια του Νοσοκομείου τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης, που θα διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος. Οι έκτακτες συνθήκες απαιτούν υπερβάσεις και ανασχεδιασμό, προκειμένου να μην μείνει κανένας άνθρωπος χωρίς την παροχή ιατρικής βοήθειας υψηλού επιπέδου και αυτό είναι η ευθύνη της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού συνολικά.
Τα δύσκολα για την περιοχή είναι μπροστά. Το λιομάζωμα θα φέρει στη Μεσσηνία εκατοντάδες ιδιοκτήτες και εργάτες γης. Ο συγχρωτισμός σε ανοικτούς και κλειστούς χώρους είναι δεδομένος και αναπόφευκτος και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Η τήρηση των μέτρων ασφαλείας και η προετοιμασία του συστήματος υγείας είναι τα μοναδικά που μπορούμε να πράξουμε ο καθένας ατομικά και η κυβέρνηση συνολικά. Αν κάνουμε αυτά που επιβάλλουν οι συνθήκες μπορούμε να αισιοδοξούμε ότι θα μας βρει η άνοιξη με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

panagopg@gmail.com

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 16:28