Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 27 Απριλίου 2021 22:48

Να μην είναι υπόθεση μόνο μιας παράταξης

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Να μην είναι υπόθεση μόνο μιας παράταξης

Του Γιώργου Παναγόπουλου

Ο δήμαρχος Καλαμάτας το τελευταίο διάστημα συγκροτεί την παράταξη με την οποία θα κατέβει στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Οι κινήσεις του εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου δείχνουν ότι θέλει να προλάβει τις εξελίξεις και να φτάσει στην προεκλογική περίοδο χωρίς αμφισβητήσεις από το χώρο της Κεντροδεξιάς. Όλα δείχνουν ότι θα το καταφέρει μιας και δεν φαίνεται στον πολιτικό ορίζοντα ομάδα προσώπων ή πρόσωπο το οποίο μπορεί να αμφισβητήσει την πρωτοκαθεδρία του στο χώρο. Αυτό από μόνο του σημαίνει πολλά για τον ίδιο, τη Ν.Δ., αλλά και για τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις και δημοτικές παρατάξεις.
Στο χώρο της αντιπολίτευσης ο πολυκερματισμός κομμάτων και προσώπων στο κεντρικό πολιτικό σύστημα αποτυπώνεται και στις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας. Μπορούν να ενοποιηθούν οι διαφορετικές απόψεις και οι προσωπικότητες και να κατεβάσουν ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο; Είναι το ερώτημα που θα απασχολήσει το επόμενο διάστημα και θα απαντηθεί προφανώς στο παρά πέντε των επόμενων δημοτικών εκλογών. Η Κεντροαριστερά είχε παράδοση στο Δήμο Καλαμάτας αλλά από ό,τι φαίνεται έχει μείνει με τις διηγήσεις των… ένδοξων εποχών αδυνατώντας να δημιουργήσει μια νέα αυτοδιοικητική πρόταση με πρόσωπα και ιδέες.
Πολλά από τα πρόσωπα που βρίσκονται σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας και τοποθετούνται πολιτικά στο χώρο της Κεντροαριστεράς έχουν γνώσεις, απόψεις και φιλοδοξίες, οι οποίες δύσκολα γεφυρώνονται. Υπάρχει εκτίμηση, αλλά και έντονη αμφισβήτηση. Ο καθένας θεωρεί τον εαυτό του ικανότερο και καταλληλότερο και όλοι είναι έτοιμοι για το βήμα μπροστά και όχι για το βήμα πίσω. Το βήμα πίσω αν γίνει οδηγεί στην… ιδιώτευση και αυτό δεν προσθέτει αλλά αφαιρεί. Όσοι γνωρίζουν πώς έχει η κατάσταση αντιλαμβάνονται ότι δύσκολα θα υπάρξει κοινή πορεία όλων και ακόμα πιο δύσκολα θα βρεθεί πρόσωπο που θα αναδεικνύεται ως αναμφισβήτητος ηγέτης στον συγκεκριμένο χώρο.
Οι επόμενες δημοτικές εκλογές στο Δήμο Καλαμάτας θα είναι υπόθεση δύο παρατάξεων. Όσο πιο γρήγορα αυτές συγκροτηθούν, τόσο θα αυξάνονται οι πιθανότητες για εκλογικό ντέρμπι με αμφίβολο τελικό αποτέλεσμα. Κάθε δημοτική αρχή, αλλά και συνολικά η δημοκρατία, λειτουργεί πάντα καλύτερα όταν υπάρχει ανταγωνισμός και ισχυρή αντιπολίτευση. Στη δημοκρατία οι άριστοι και οι ικανοί επιλέγονται στην κάλπη και τα καταφέρνουν όσοι αντιλαμβάνονται πού τελειώνει το «εγώ» και ξεκινά το «εμείς».
panagopg@gmail.com