Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 06 Μαϊος 2021 21:21

Η αισιοδοξία για ζωή νίκησε τη μιζέρια

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

 

Του Γιώργου Παναγόπουλου

Με το άνοιγμα της εστίασης από τη Δευτέρα έγινε φανερό σε όλους ότι μπαίνουμε σε μία νέα περίοδο οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής κανονικότητας. Η επιτάχυνση των εμβολιασμών με την ενθουσιώδη συμμετοχή χιλιάδων νέων δίνει το σύνθημα για επιστροφή στη ζωή. Η αισιοδοξία για ζωή νικά τη μιζέρια και τη συνωμοσιολογία. Όσοι επένδυσαν πολιτικά στην καταστροφολογία βρίσκονται σε δεινή πολιτική θέση.   

Η διαχείριση της πανδημίας μπορεί να μην ήταν η καλύτερη δυνατή ή να μην έγιναν όλα σωστά, αλλά δεν ήταν και καταστροφική. Τα εμβόλια δεν έγιναν για να ελέγξουν τη δυστυχισμένη ζωή κάθε ψεκασμένου, αλλά για να δώσουν πίσω τις ζωές χιλιάδων πολιτών, οι οποίοι θέλουν να κυκλοφορήσουν, να ερωτευτούν, να ζήσουν. Η καταστροφή ως πολιτική επένδυση για μια ακόμα φορά χάνει τη μάχη από τις δυνάμεις που θέλουν να αναμετρηθούν με το καλύτερο καταναλωτικό πρότυπο και όχι με τις μίζερες φαντασιώσεις περασμένων δεκαετιών και ξεπερασμένων ιδεολογικών σχημάτων. Η λήξη της πανδημίας βρίσκει νικητές την επιστήμη και τους νέους ανθρώπους, οι οποίοι θέλουν να ζήσουν σε ένα περιβάλλον ελευθερίας και ευημερίας. 

Δεν χωρά πλέον καμία αμφιβολία ότι δημιουργείται μία νέα οικονομική και πολιτική πραγματικότητα. Αν παρακολουθήσει κάποιος τις εξελίξεις στην αμερικανική πολιτική ζωή θα διαπιστώσει ότι μετά από τον τυφώνα του λαϊκισμού και της συνωμοσιολογίας που εκφράστηκε από τον Τραμπ, έχουμε επιστροφή σε μια νέα πολιτική πραγματικότητα σε όλα τα επίπεδα. Ο νέος Πρόεδρος Μπάιντεν δεν επαναφέρει μόνο κανόνες σταθερότητας στο διεθνές περιβάλλον, προχωρά και σε εντυπωσιακές κινήσεις στο οικονομικό πεδίο τόσο με την προώθηση δημόσιων επενδύσεων σε υποδομές όσο και με την προώθηση μέτρων για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής μέσω φορολογικών παραδείσων. Αναμένεται έτσι να έχουμε σε παγκόσμιο επίπεδο, μετά την πανδημία, ενίσχυση του ρόλου του κράτους, αλλά ταυτόχρονα και άνοιγμα των αγορών στα νέα δεδομένα που δημιουργεί η 4η βιομηχανική επανάσταση. Η χώρα και η περιοχή μας θα επιτύχουν, αν ακολουθήσουν το κύμα των αλλαγών απαντώντας θετικά στις προκλήσεις που τίθενται με επενδύσεις σε τομείς της νέας οικονομίας. Οι μάχες του μέλλοντος για να δοθούν χρειάζονται αισιοδοξία και δύναμη από τους νέους ανθρώπους, που πάνε χαμογελαστοί να εμβολιαστούν για να πάρουν τη ζωή τους πίσω. Η ελπίδα νικά τους καταστροφολόγους και δείχνει το δρόμο για το μέλλον. Μόνο όποιος ελπίζει επενδύει, εργάζεται, ερωτεύεται… ζει!

 

panagopg@gmail.com

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Μαϊος 2021 21:20