Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 20 Μαϊος 2021 22:21

Να ακολουθήσουμε την προτροπή του μητροπολίτη Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Να ακολουθήσουμε την προτροπή του μητροπολίτη Μεσσηνίας

 

Του Γιώργου Παναγόπουλου

Ένας από τους λόγους που η Μεσσηνία τα έχει πάει καλά μέχρι τώρα σε σχέση με την πανδημία είναι και ο ρόλος της τοπικής Εκκλησίας. O μητροπολίτης Μεσσηνίας από την πρώτη στιγμή συντάχθηκε με την πλευρά της επιστήμης και της πολιτείας. Δεν χάιδεψε θρησκόληπτους και συνωμοσιολόγους αρνητές του κορονοϊού. Ζήτησε από τους ιερείς να τηρούν τα μέτρα και δεν άφησε κανένα περιθώριο ανυπακοής. Ο ίδιος κάθε στιγμή έδινε το θετικό παράδειγμα με τη συμπεριφορά του και αυτό συνεχίζει να κάνει και τώρα.

Με τη δημόσια τοποθέτησή του την Τρίτη για μία ακόμη φορά στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και ζητεί το αυτονόητο, να συνεχίσουμε δηλαδή όλοι να τηρούμε τα μέτρα, γιατί δεν έχουμε τελειώσει ακόμα με τη συγκεκριμένη πανδημία. Το σημαντικότερο, ζήτησε να σπεύσουν όλοι να εμβολιαστούν, γιατί μόνο έτσι θα υπάρξει πραγματική προστασία. Οι προτροπές αλλά και η συνολική στάση του μητροπολίτη Μεσσηνίας έχει συνολικά ιδιαίτερη σημασία και αξία. Ο συγκεκριμένος ιεράρχης δείχνει ότι ζει στον πραγματικό κόσμο, είναι κοντά στους ανθρώπους και τις ανάγκες τους και προτιμά να δίνει το φως της αισιοδοξίας και όχι το σκοτάδι του φόβου. Μία θρησκεία για να επιζήσει θα πρέπει να προσαρμόζεται στα δεδομένα των καιρών. Βρισκόμαστε στην αρχή της 4ης τεχνολογικής επανάστασης και δεν μπορούμε να αναλύουμε τον κόσμο με τα παλιά εργαλεία. Είναι θετικό ότι αυτό το αντιλαμβάνονται άνθρωποι της Εκκλησίας, παρότι συνεχίζουν να μην το κατανοούν οι πολιτικοί παλαιοημερολογίτες των ιδεολογικών σχημάτων του περασμένου αιώνα, οι φοβικοί συνωμοσιολόγοι και οι ψευδοπροφήτες.

Η κοινή έκκληση από μητροπολίτη, δήμαρχο Καλαμάτας και πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας για πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, αλλά και η επίσπευση του εμβολιασμού, αποτελούν το αναγκαίο καμπανάκι για να μην ξεφύγει η κατάσταση στην περιοχή. Όλοι βλέπουμε ότι τις τελευταίες ημέρες και νύχτες η μάσκα έχει εξαφανιστεί, οι περισσότεροι λειτουργούμε σαν να έχουμε τελειώσει με την πανδημία. Είχαμε επισημάνει και τις προηγούμενες ημέρες ότι αυτό είναι επικίνδυνο και ενδεχομένως να το πληρώσουμε ακριβά. Η συστηματοποίηση και αυστηροποίηση των ελέγχων από την πλευρά των αρμοδίων οργάνων και η υπεύθυνη στάση όλων μας είναι αυτό που απαιτείται για να μην την πατήσουμε στο τέλος αυτής της περιπέτειας.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Μαϊος 2021 21:22