Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 25 Μαϊος 2021 22:32

Μπερδεύουν τις διακοπές με τη δουλειά

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Μπερδεύουν τις διακοπές με τη δουλειά

Του Γιώργου Παναγόπουλου

Η διήμερη επίσκεψη του υπουργού Υγείας στην Καλαμάτα δεν είχε είδηση σε σχέση με την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή. Είχε φωτογραφίες και lifestyle, είχε εσωκομματικό παρασκήνιο με τον αποκλεισμό από τις συναντήσεις του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και βέβαια γενικόλογες αναφορές για τα ζητήματα υγείας, οι οποίες θα μπορούσαν να γίνουν από οπουδήποτε. Οι ολιγόωρες επισκέψεις την Παρασκευή στο Νοσοκομείο και το Δημαρχείο Καλαμάτας και το Σάββατο μόνο στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας δείχνουν ότι η επίσκεψη έγινε παρεμπιπτόντως, για να δικαιολογηθεί η διανυκτέρευση και πιθανώς η παραμονή και την Κυριακή.
Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τριήμερες διακοπές, στις οποίες κόλλησαν και δυο επισκέψεις για τα μάτια του κόσμου. Δεκάδες υπουργοί έχουν επισκεφθεί τα τελευταία χρόνια την περιοχή. Έρχονται και αναχωρούν αυθημερόν, σπάνια συμβαίνει υπουργός να χρειάζεται δυο μέρες για να επισκεφθεί εθιμοτυπικά από μία ώρα δυο χώρους. Η πρόχειρα σχεδιασμένη επίσκεψη ήταν φυσιολογικό να φέρει γκρίνια δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα και αναδεικνύοντας ότι όταν μπερδεύουμε τη δουλειά με τις διακοπές μόνο προβλήματα δημιουργούμε.
Η κυβέρνηση και κάποιοι υπουργοί της ζουν σε μία εικονική πραγματικότητα. Νομίζουν ότι η δημοσκοπική κυριαρχία που οφείλεται κυρίως στην αδυναμία εναλλακτικής λύσης από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τους δίνει τη δυνατότητα της ανεμελιάς. Οι πολίτες κατανοούν πολύ περισσότερα απ’ όσα νομίζουν. Το να ανακοινώσεις ότι έχεις έρθει για διακοπές και κάνεις και δυο επισκέψεις είναι προτιμότερο από το να κρύβεις τον πραγματικό λόγο. Το να συναντάς όλους τους θεσμικούς παράγοντες και τους φορείς της υγείας χωρίς αποκλεισμούς επιβάλλεται και είναι χρήσιμο για όλους. Το κρυφτούλι και οι μισές δουλειές παραπέμπουν σε κουτοπόνηρους πολιτικάντες που ζουν εκτός εποχής και των προβλημάτων της. Το σύστημα δημόσιας υγείας αμέσως μετά την πανδημία χρειάζεται ένα συνολικό ανασχεδιασμό έτσι ώστε να ενισχυθεί ουσιαστικά και σε όλους τους τομείς. Η κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση με θάρρος και ειλικρίνεια, χρειάζεται υπουργούς που θα αναλάβουν την ευθύνη των αλλαγών και δεν θα κρύβονται παριστάνοντας ότι δουλεύουν. Το δούλεμα το καταλαβαίνουμε όλοι.

panagopg@gmail.com