Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021 23:09

Να αντιγράψουμε επιτυχημένα μοντέλα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Του Γιώργου Παναγόπουλου

Ένα μέτρο κρίνεται από το αν παράγει αποτελέσματα. Η απαγόρευση της μουσικής στα καταστήματα εστίασης και ο περιορισμός της κυκλοφορίας μετά τη 1 τη νύχτα, που λοιδορήθηκαν από τους ειδικούς του διαδικτύου, αποδείχθηκαν αποτελεσματικά  στην αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορονοϊού στη Μεσσηνία. Αδιάψευστος μάρτυρας, η μείωση των κρουσμάτων και των νοσηλευόμενων στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας. Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά πως οι ειδικοί που εισηγούνται μέτρα προφανώς κάτι γνωρίζουν περισσότερο από τους παντογνώστες σχολιαστές του διαδικτύου και τους εκπροσώπους συντεχνιών με πολύ κοντόφθαλμη ματιά.

Οι ειδικοί επιστήμονες επισημαίνουν ότι, αν είχαν εμβολιαστεί οι συμπολίτες μας που καθημερινά πεθαίνουν στα νοσοκομεία, θα είχαμε λιγότερους θανάτους από 95 έως 99%. Το στοιχείο αυτό είναι συνταρακτικό, αλλά δυστυχώς κανένας δεν ακούει αυτούς που έχουν φάει τη ζωή τους στα θρανία και στα νοσοκομεία, ενώ ακούει κάθε τυχάρπαστο που διεκδικεί τα 10 λεπτά δημοσιότητας που του αναλογούν. Ανακαλύπτουν σκοτεινές συνωμοσίες άνθρωποι σαν εκείνους που περιέγραφε εύστοχα ο Ουμπέρτο Εκο, λέγοντας για τα social media ότι «έδωσαν δικαίωμα λόγου σε λόχους ηλιθίων, οι οποίοι προηγουμένως δεν μιλούσαν παρά σε μπαρ, μετά από ένα ποτήρι κρασί. Τότε δεν έκαναν κακό στους υπόλοιπους. Εκεί κάποιος τους έκοβε την κουβέντα, ενώ τώρα έχουν το ίδιο δικαίωμα να μιλούν, όσο και ένα βραβείο Νόμπελ».

Είναι καθαρό πλέον σε όλους ότι δεν πρόκειται να έχουμε ξανά συνολικό κλείσιμο της κοινωνίας και της οικονομίας. Τα μέτρα που θα λαμβάνονται θα είναι τα λιγότερα δυνατά. Τα σχολεία δεν πρόκειται να κλείσουν με 1-2 κρούσματα, ούτε συνολικά οι οικονομικές δραστηριότητες μιας περιοχής. Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αν θέλουν να βγάλουν το χειμώνα, θα πρέπει να εφαρμόσουν με ευλάβεια τα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί. Καλές οι εξυπνάδες, αλλά η πραγματικότητα δείχνει ότι δεν φέρνουν αποτελέσματα. Αν δεν θέλουν να κλείσουν, θα πρέπει να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, να βάζουν στα μαγαζιά τους μόνο εμβολιασμένους, να εμβολιαστούν οι ίδιοι και το προσωπικό τους, για να μπορούν να βγάζουν μεροκάματο.   

Η επιστημονική κοινότητα έχει καταλήξει πλέον στα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται και στο πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η συγκεκριμένη ακαδημία. Τα παραδείγματα της Πορτογαλίας, της Δανίας και της Γαλλίας δείχνουν το δρόμο. Από εξυπνάκηδες με μαγικές λύσεις έχουμε χορτάσει και τους έχουμε πληρώσει ακριβά τα τελευταία χρόνια. Είναι καιρός να αντιγράψουμε απλώς αυτό που κάνουν οι άλλοι με επιτυχία.

 

panagopg@gmail.com

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021 22:04