Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021 22:35

Κέρδος για την περιοχή η αναβάθμιση του Αεροδρομίου

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Κέρδος για την περιοχή η αναβάθμιση του Αεροδρομίου

Του Γιώργου Παναγόπουλου

Σε αντικείμενο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης μεταβάλλεται η σύμβαση με τους Ισραηλινούς για την εκπαίδευση των πιλότων στην Καλαμάτα. Η αξιωματική αντιπολίτευση και ο πρόεδρός της Αλέξης Τσίπρας σηκώνουν τους τόνους μιλώντας για σκανδαλώδη σύμβαση, υποστηρίζοντας ότι κάποια άλλη σύμβαση που επεξεργάζονταν οι ίδιοι όταν ήταν κυβέρνηση θα ήταν φθηνότερη. Βέβαια από το "διαπραγματεύομαι" μέχρι το "υπογράφω" υπάρχει τεράστια απόσταση. Το Mercedes και το Zastava μπορεί να είναι και τα δύο αυτοκίνητα, αλλά δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο.
Όταν επιπρόσθετα μιλάμε για σύμβαση με το Ισραήλ, πρέπει να έχουμε στο νου μας το γενικότερο πλαίσιο της χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο. Με δυο κουβέντες και για να μην το κουράζουμε πολύ, η σύμβαση για την εκπαίδευση των πιλότων με τους Iσραηλινούς δεν μπορεί να αποτυπωθεί με λογιστικούς όρους. Τα σκάνδαλα και η σκανδαλολογία γενικότερα στον τομέα των εξοπλισμών είναι εύκολη ρητορική γιατί οι συγκρίσεις δεν είναι εύκολες. Είναι τομέας που υπάρχουν μίζες από πολλούς και σε πολλές κατευθύνσεις και αυτό που έχει τελικά αξία είναι μόνο οι ατράνταχτες αποδείξεις. Πόσοι θυμούνται τα περίφημα υποβρύχια που τάχα έγερναν αλλά πέρυσι στην κρίση με τους Τούρκους στο Αιγαίο αναδείχθηκαν ως το ελληνικό υπερόπλο;
Το ζήτημα για τη Μεσσηνία δεν είναι βέβαια το αν στοίχισε πολλά ή λίγα η σύμβαση με τους Ισραηλινούς, αλλά πώς το Αεροδρόμιο της Καλαμάτας μέσα από αυτήν τη διαδικασία θα αναβαθμιστεί τόσο στο στρατιωτικό όσο κυρίως στο πολιτικό του σκέλος. Ο υπουργός Άμυνας διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν νέος πύργος ελέγχου και καλύτερα συστήματα που θα βοηθούν την προσέγγιση και των πολιτικών αεροσκαφών. Η περιοχή, εφόσον δεν επηρεάζεται η λειτουργία του πολιτικού Αεροδρομίου, δεν έχει τίποτα να χάσει από τη συγκεκριμένη σύμβαση, αντίθετα θα κερδίσει σε πολλούς τομείς. Η παραχώρηση του πολιτικού αεροδρομίου σε ιδιώτες έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η καλύτερη λειτουργία του σταθμού επιβατών και η εξασφάλιση χώρων για στάθμευση περισσότερων πολιτικών αεροσκαφών, είναι τα κρίσιμα στοιχεία για την ανάπτυξη της βασικής πύλης εισόδου τουριστών στη Νότια Πελοπόννησο. Το να παραμένουν τα πράγματα ως έχουν τόσο στο στρατιωτικό όσο και στo πολιτικό Αεροδρόμιο είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο, γιατί αυτό έχει τελικά το υψηλότερο οικονομικό κόστος. Η οικονομική ζημιά για τους πολίτες και τη χώρα συνολικά είναι η στασιμότητα που φέρνει ο λαϊκισμός και η μιζέρια της ακινησίας.

panagopg@gmail.com

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021 22:02