Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022 21:39

Το διαρκές κυκλοφοριακό έμφραγμα στο Ασπρόχωμα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

Του Γιώργου Παναγόπουλου

Παρεμβάσεις στο δρόμο του Ασπροχώματος από τη γέφυρα του Άρι έως τον κόμβο Ζαφείρη σχεδιάζει  η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Σύμφωνα με αυτά που έγιναν γνωστά σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα, στόχος των παρεμβάσεων είναι να αρθεί η επικινδυνότητα του συγκεκριμένου  οδικού άξονα. Στα 1.200 μέτρα του δρόμου θα κατασκευαστεί νησίδα στο μέσο, θα ενισχυθεί ο φωτισμός και θα διαπλατυνθούν  τα πεζοδρόμια. Οι παρεμβάσεις θα περιορίσουν το χώρο για τα αυτοκίνητα και θα μείνει ένα ίχνος για την κυκλοφορία τους.

Δεν διευκρινίστηκε αν θα υπάρξουν κυκλικοί κόμβοι και κατάργηση φαναριών, αλλά αν δεν υπάρξουν νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με μια λωρίδα κυκλοφορίας στο Ασπρόχωμα, το μποτιλιάρισμα θα ξεκινά ανατολικά από τον Νέδοντα, δυτικά από τον Πάμισο και βόρεια από τη Θουρία. Οι παρεμβάσεις άρσης της σημερινής τριτοκοσμικής εικόνας αν δεν γίνουν με ιδιαίτερη προσοχή και με μελέτη όλων των δεδομένων είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν σε απίστευτο κυκλοφοριακό έμφραγμα, ειδικά τις ώρες αιχμής.

Η δυσκολία της παρέμβασης στα 1.200 μέτρα του Ασπροχώματος έχει να κάνει με το ότι δεν θα υπάρξει σε εύλογο χρονικό διάστημα αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας. Ο σχεδιαζόμενος νέος οδικός  άξονας Καλαμάτα - Ριζόμυλος δεν διώχνει τα αυτοκίνητα από το Ασπρόχωμα, αντίθετα τα οδηγεί όλα στον κόμβο Ζαφείρη. Τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο εύκολα για την αναβάθμιση του δρόμου στο Ασπρόχωμα και συνολικά της περιοχής, αν στην τελική επιλογή από την κοινοπραξία κατασκευής ο νέος δρόμος ξεκινά είτε από τον κόμβο της Διασποράς είτε πριν από τη γέφυρα του ΟΣΕ στη Νέα Είσοδο. 

Επανέρχεται έτσι ξανά το ζήτημα της χάραξης του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος και η ακατανόητη επιλογή να περάσουν το δρόμο μέσα από το Ασπρόχωμα και πάνω από τις γραμμές του τρένου. Τα προβλήματα που δημιουργούνται στην κυκλοφορία είναι τεράστια και ο επανασχεδιασμός του συγκεκριμένου τμήματος κάτι παραπάνω από αναγκαίος. Δεν γνωρίζουμε αν η επιλογή έγινε με σκοπιμότητα, προκειμένου να αναδειχθεί το πρόβλημα, να δημιουργηθεί αδιέξοδο και ο νέος δρόμος να μείνει στον κόμβο «Μορέα» στο Αεροδρόμιο, αλλά είναι προφανές πως αν δεν λυθεί το συγκεκριμένο ζήτημα κάτοικοι και επισκέπτες θα αναγκαστούν να ζουν για πολλά χρόνια έναν καθημερινό κυκλοφοριακό Γολγοθά.

 

panagopg@gmail.com

 

 

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022 21:42