Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2022 20:48

Πολιτικά παιχνίδια και… τρίλιζα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Του Γιώργου Παναγόπουλου

O δήμαρχος Καλαμάτας μετά τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το αντιπλημμυρικό προσπάθησε, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να ζητήσει και τα ρέστα. Είναι προφανές ότι κάνει πως δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς έχει συμβεί και προσπαθεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, για να καλύψει τις τεράστιες προσωπικές πολιτικές του ευθύνες.

Ο Θανάσης Βασιλόπουλος, όπως επανειλημμένα έχει επισημανθεί, έσπευσε να ταυτιστεί με τη μελέτη του «Μορέα» τρώγοντας αμάσητο τον εκβιασμό “είτε παίρνετε αυτό που σας δίνουμε ή δεν έχει αντιπλημμυρική προστασία η Καλαμάτα”. Με δεδομένο ότι δεν διαθέτει ειδικό πολιτικό βάρος και στο φόβο μήπως κατηγορηθεί ότι δεν θέλει να θωρακιστεί η πόλη, ευθυγραμμίστηκε με τις παρεμβάσεις που πρότειναν μελετητές και καλοθελητές. Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, ταυτίστηκε και έδωσε μάχη εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου για να περάσει το έργο.

Οι προϋποθέσεις και οι “κόκκινες γραμμές” που τέθηκαν, αποτελούσαν στην κυριολεξία άλλοθι, μιας και όπως έχει συμβεί και στην περίπτωση του δρόμου  Καλαμάτα - Ριζόμυλος, ήταν βέβαιο ότι θα κατέληγαν στον κάλαθο των αχρήστων. Αλήθεια, η δημοτική αρχή γιατί συνεχίζει να σιωπά για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος; Φοβάται να μην κατηγορηθεί ότι δεν θέλει το έργο ή ικανοποιείται με τη σύνδεση που προωθείται στο Ασπρόχωμα;

Ο δήμαρχος Καλαμάτας έπρεπε να πράξει αυτό που έκανε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, να ζητήσει δηλαδή από ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα γνωμοδότηση σε σχέση με το αντιπλημμυρικό έργο. Να θέσει ερωτήματα και προτάσεις και να συνταχθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την προστασία της πόλης. Να έχει δηλαδή ολοκληρωμένη πρόταση και να μην αφήσει να αποφασίσουν άλλοι για το μέλλον της πόλης. Να πάει τέλος στον αρμόδιο υπουργό και να ζητήσει να γίνουν δεκτές οι προτάσεις της πόλης. 

Δεν έκανε τίποτα από όλα αυτά, παρά ταμπουρώθηκε πίσω από την ανάγκη του έργου προσπαθώντας να πείσει ότι μόνο αυτός θέλει το καλό της πόλης και όλοι οι άλλοι που θέτουν εύλογες αντιρρήσεις θέλουν το κακό της! Βλέποντας τώρα ότι έχασε την πρωτοβουλία των κινήσεων από αυτούς που έπραξαν το πολιτικώς αυτονόητο, προσπαθεί να θολώσει τα νερά επιτιθέμενος και κατηγορώντας όλους τους υπόλοιπους ότι παίζουν πολιτικά παιχνίδια. Ξεχνά όμως κάτι: Στην πολιτική όλοι όσοι συμμετέχουν παίζουν πολιτικά παιχνίδια, εκτός και αν ορισμένοι ομολογούν ότι είναι ικανοί μόνο για τρίλιζα.

 

panagopg@gmail.com

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2022 20:08