Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2022 21:22

Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται!

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Του Γιώργου Παναγόπουλου

Η προσπάθεια του Πέτρου Τατούλη να διεκδικήσει εκ νέου την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι απολύτως θεμιτή. Είναι δικαίωμά του να θέλει να επιστρέψει  και να κλείσει την πολιτική του καριέρα νικητής και όχι ηττημένος. Στην πολιτική  βεβαίως αποτελεί μεγάλο προτέρημα να κλείνεις τον κύκλο από μόνο σου και να μην σου δείχνουν την έξοδο οι ψηφοφόροι. Έχει όμως παρατηρηθεί οτι αρκετοί δεν λαμβάνουν το μήνυμα με την πρώτη απόρριψη και επιδιώκουν μια δεύτερη ευκαιρία η οποία συνήθως αποτελεί ηχηρότερο χαστούκι. Ειδικά όταν πρόκειται για πολιτικούς που βρίσκονται σε προχωρημένη ηλικία και σε οποιαδήποτε άλλη δουλειά θα είχαν προ πολλού συνταξιοδοτηθεί, η διεκδίκηση εκλογής μετά από ήττα είναι δύσκολος αν όχι ανέφικτος στόχος.

Πέρα όμως από τις αντικειμενικές δυσκολίες που έχει η προσπάθεια Τατούλη για επιστροφή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο αυτή επιδιώκεται. Ο Τατούλης γνωρίζει οτι χωρίς κομματική στήριξη δεν έχει καμία ελπίδα το πιθανότερο είναι να υποστεί τον απόλυτο εκλογικό εξευτελισμό. Με βάση τα σημερινά πολιτικά δεδομένα δεν υπάρχει κόμμα που θα στηρίξει Τατούλη ποντάροντας σε όποιο όφελος. Υπάρχει όμως το ενδεχόμενο πολιτικών ανατροπών οι οποίες μπορούν να ανοίξουν παράθυρο ευκαιρίας και να καταστήσουν δυνατό αυτό που σήμερα φαίνεται αδύνατον.

Οι πολιτικές εξελίξεις περνούν μέσα από ήττα Μητσοτάκη στις εκλογές και την αλλαγή ηγεσίας στη Ν.Δ.  Αν επανεκλέγει ο Μητσοτάκης με βάση την πολιτική λογική θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιη η υποψηφιότητα και η επανεκλογή Νίκα. Ο Τατούλης βλέπει οτι μόνο με ήττα Μητσοτάκη  θα υπάρξουν ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό που ενδεχομένως να φέρουν στο προσκήνιο μια δική του υποψηφιότητα με στήριξη από τη νέα ηγεσία της Ν.Δ. Με βάση αυτό το σενάριο κινείται γι’ αυτό και επιτίθεται με σφοδρότητα κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού ελπίζοντας οτι θα αποκτήσει συμμάχους στο εσωτερικό της Ν.Δ. αλλά και ευρύτερο ακροατήριο σε ένα αντιΜητσοτακικό μέτωπο. Ο πολιτικός χειρισμός δεν είναι κακός, είναι μάλλον αυτονόητος και απολύτως προβλέψιμος για να είναι όμως αποτελεσματικός θα πρέπει να είναι αξιόπιστος ο εκφραστή του. Και εδώ είναι το πρόβλημα Τατούλη. Το έλλειμμα αξιοπιστίας.  Σε κάθε περίπτωση είναι στο μοναδικό στο οποίο μπορεί να ελπίζει και ως γνωστόν  ...ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται. 

 

panagopg@gmail.com

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2022 21:25