Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022 22:32

Μοναδική διέξοδος τα νέα πρόσωπα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μοναδική διέξοδος τα νέα πρόσωπα

Του Γιώργου Παναγόπουλου

Η εκλογή περιφερειάρχη στην Πελοπόννησο αποτελεί για μια ακόμα φορά εσωτερική υπόθεση της Ν.Δ. Όποιος υποστηριχθεί από το κυβερνών κόμμα θα εκλεγεί περιφερειάρχης, γι’ αυτό και υπάρχει αυτή την περίοδο έντονη εσωκομματική κλοτσοπατινάδα. Κάποιοι θέλουν να φύγει ο Νίκας γιατί δεν έκανε τα χατίρια και δεν υπάκουσε σε εντολές συγκεκριμένων παραγόντων της Ν.Δ. και κάποιοι άλλοι επιζητούν την παραμονή του για να υπάρχει αντίβαρο στην άλλη πλευρά. Ο ίδιος ο περιφερειάρχης δεν βιάζεται και περιμένει το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, έτσι ώστε με καθαρό το πολιτικό τοπίο να λάβει τις αποφάσεις του και να προχωρήσει στις κινήσεις του. Να σημειώσουμε μόνο ότι εκλεγμένος περιφερειάρχης δεν θα είναι ξανά υποψήφιος μόνο με δική του απόφαση.
Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για το τι θα γίνει στο χώρο της Ν.Δ. Εκεί που το τοπίο είναι θολό είναι στα υπόλοιπα κόμματα και ειδικότερα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Τα κόμματα του Κέντρου και της Αριστεράς για να έχουν τύχη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα πρέπει με κάποιον τρόπο να “βρεθούν” αν όχι στην κάλπη της πρώτης Κυριακής σε αυτή της δεύτερης. Χρειάζονται μία υποψηφιότητα η οποία θα ενώνει το χώρο και θα κινητοποιεί τους πολίτες προς μια άλλη κατεύθυνση. Θα πρέπει να αναζητήσουν δηλαδή ένα πρόσωπο με αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, το οποίο θα μπορέσει να σταθεί με αξιώσεις απέναντι στην όποια υποψηφιότητα της Ν.Δ.
Κοινό πρόσωπο από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ από την πρώτη Κυριακή δεν πρόκειται να υπάρξει γιατί τα δύο κόμματα είναι ανταγωνιστικά. Όποιο όμως από τα δύο κόμματα επιλέξει μια δυναμική υποψηφιότητα και την πλαισιώσει με ισχυρά πρόσωπα μπορεί να πάει καλά την πρώτη Κυριακή και να αναζητήσει με αξιώσεις τη νίκη στη δεύτερη. Ο συγκεκριμένος στόχος με βάση την ανθρωπογεωγραφία της Πελοποννήσου -και για να μην μιλάμε εν κενώ- υπηρετείται μόνο μέσα από την ηλικιακή και προγραμματική ανανέωση. Νέα πρόσωπα με όρεξη να γυρίσουν από τώρα μέχρι τον Οκτώβριο όλα τα καφενεία και τα... κοτέτσια της Πελοποννήσου, είναι αυτό που χρειάζεται. Όποιος νομίζει ότι τις εκλογές θα τις κερδίσουν αποτυχημένοι υποψήφιοι βουλευτές και παππούδες από τα... αζήτητα, να αναμένει εκλογική συντριβή. Στο παιχνίδι του παλιού και των παραγόντων η Ν.Δ είναι εμπειρότερη και ως εκ τούτου καλύτερη, γι’ αυτό και νικά.
panagopg@gmail.com

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022 22:26