Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023 22:15

Ο χρόνος τρέχει σε βάρος της ανατροπής

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ο χρόνος τρέχει σε βάρος της ανατροπής

Του Γιώργου Παναγόπουλου

Στις δημοτικές εκλογές του 2006 μέχρι να μπουν τα τμήματα από όλα τα χωριά του Δήμου Καλαμάτας δήμαρχος εκλεγόταν ο Διονύσης Αλευράς. Μπροστά από το εκλογικό του κέντρο στην κάτω πλευρά της πλατείας στα «Ψαράκια» είχε συγκεντρωθεί κόσμος που πανηγύριζε, ενώ κάποιοι από τους συγκεντρωμένους σε πέρασμα του Αλευρά από το εκλογικό κέντρο τον αγκάλιαζαν και τον φιλούσαν. Όταν μετά από λίγη ώρα το αποτέλεσμα άλλαξε και η πλάστιγγα έγειρε οριστικά υπέρ του Παναγιώτη Νίκα, κόσμος συγκεντρώθηκε στο δικό του εκλογικό κέντρο λίγα μέτρα βορειότερα, απέναντι από τον «Λωτό». Όποιος παρατηρήσει προσεκτικά βίντεο και φωτογραφίες θα δει ότι ορισμένοι από αυτούς που νωρίτερα επευφημούσαν τον Αλευρά, στη συνέχεια χειροκροτούσαν και αγκάλιαζαν τον Νίκα!

Το πραγματικό αυτό γεγονός είναι χρήσιμο για όλους. Δείχνει ότι κάποιοι προσέρχονται σε συγκεντρώσεις ποντάροντας στον νικητή, με στόχο… να κάνουν τη δουλειά τους. Αυτό υπήρχε και θα συνεχίσει να υπάρχει όσο η πολιτική είναι έμμεσα και άμεσα συνδεδεμένη με τη μικρή ή μεγάλη εξυπηρέτηση. Η παράσταση νίκης που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις επηρεάζει τη μερίδα των πολιτών, που αποφασίζουν με βάση το ποιος θεωρείται πιθανότερος νικητής και άρα διαχειριστής της εξουσίας.

Στην προεκλογική συγκέντρωση του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου τη Δευτέρα το βράδυ υπήρχε μεγάλη συμμετοχή. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι υπάρχει προσδοκία νίκης, που συσπειρώνει το συντριπτικό ποσοστό των ψηφοφόρων της Ν.Δ., που κατά βάση κατέκλυσε τους χώρους του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, αλλά και ένα σημαντικό ποσοστό ανθρώπων που επιζητεί να τα έχει καλά με την εξουσία. Απολύτως αναμενόμενα πράγματα για όσους ξέρουν ότι τίποτα δεν κρίνεται πριν από την κάλπη και σίγουρα ένα χρόνο πριν τις εκλογές -και μάλιστα με ανοικτό μπροστά το μεγάλο γεγονός των εθνικών εκλογών.

Δεν χωρά καμιά αμφιβολία ότι ο Θανάσης Βασιλόπουλος ξεκινά από θέση ισχύος ως νυν δήμαρχος αλλά και εκλεκτός του κυβερνώντος κόμματος. Το αν θα διατηρήσει το προβάδισμα μέχρι τέλους θα εξαρτηθεί και από τις κινήσεις των άλλων δυνάμεων στο Δήμο Καλαμάτας. Θα υπάρξει το επόμενο διάστημα μία αξιόπιστη συνολική πρόταση που θα πείσει τους πολίτες για μια διαφορετική πορεία στο Δήμο Καλαμάτας ή όχι; Η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε και ο χρόνος τρέχει πλέον σε βάρος αυτών που επιδιώκουν την ανατροπή στα δημοτικά πράγματα της Καλαμάτας.

panagopg@gmail.com