Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2011 23:30

Οδυσσέας Βουδούρης: "Δεν θα με κάμψει καμία απειλή"

Γράφτηκε από την
Οδυσσέας Βουδούρης: "Δεν θα με κάμψει καμία απειλή"

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου αποτίει φόρο τιμής στους πεσόντες του αγώνα κατά του φασισμού. Αποτελεί κορυφαίο ιστορικό γεγονός, όπου όλοι οι Ελληνες απ’ όλους τους πολιτικούς ορίζοντες, χωρίς εξαίρεση, ενώθηκαν για να αποτρέψουν μία εθνική απειλή.
Αν σήμερα αδυνατούμε να επιτύχουμε μια αντίστοιχη κινητοποίηση για την παρούσα εθνική απειλή, τουλάχιστον ας σεβαστούμε την ιστορία μας και τους ήρωές μας. Οι δημοκρατικοί θεσμοί της χώρας μας δίνουν κάθε δυνατότητα για πολιτική διαμαρτυρία και δράση καθόλη τη διάρκεια του έτους, που ως γνωστόν έχει 365 ημέρες. Ας ανακηρύξουμε όμως δύο από αυτές, την  25η Μαρτίου και την 28η Οκτωβρίου, ως ιερές και αβεβήλωτες μέρες όλων των Ελλήνων.
Παρευρισκόμενος στον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Καλαμάτα, πιστεύω ότι εκπλήρωσα το στοιχειώδες καθήκον μου ως πολίτης και ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των συμπολιτών μου. Οι απειλές και οι πιέσεις να το εγκαταλείψω είχαν και θα έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα.
Εχω υπηρετήσει στο παρελθόν ως γιατρός σε εμπόλεμες συρράξεις σε ξένες χώρες. Δεν θα με κάμψει καμία απειλή και κανένας κίνδυνος για να υπηρετήσω κατά συνείδηση, ως ενεργός πολίτης, τη δική μου χώρα.
Οδυσσέας Βουδούρης                                                  NEWSLETTER