Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011 15:15

Οι ελλείψεις στον παιδικό Χαρακοπιού

Γράφτηκε από Ζουζούνης Γιάννης

Με αφορμή την προκήρυξη για πρόσληψη προσωπικού, ειδικά καθαρίστριας στον παιδικό σταθμό Δημοτικής Κοινότητας Χαροκοπιού, του Δήμου Πύλου-Νέστορος εστάλη επιστολή στον Δήμαρχο Δημ. Καφανταρη, από τον σύμβουλο Δημοτικής Ενότητας Κορώνης Γιάννη Ζουζουνη.
Η οποία,αναφέρει ότι από πέρυσι ο παιδικός σταθμός έχει έλλειψη μαγείρισσας /ρα και σε μια εποχή που κάθε πρόσληψη πρέπει να αναπληρώνει πραγματικές ανάγκες. Μέχρι τώρα ο καθαρισμός του εν λόγω σταθμού γίνεται κανονικά από την καθαρίστρια των δημοτικών κτιρίων, οπότε είναι υπερβολική η πρόσληψη αυτής της ειδικοτητας. Για την διατροφή των παιδιών μέχρι τώρα γίνεται με μορφή κέτερινγκ που έχει μια σχετική επιβάρυνση στον προϋπολογισμό.
Θεωρείται ότι θα πρέπει,να επανεξεταστεί το θέμα και να δοθεί λύση στο πραγματικό πρόβλημα,εκεί όπου υπάρχει,όπως παραπάνω έχει αναφερθεί.
Στην ίδια επιστολή,γίνεται και αναφορά για την στέγαση του Αστυνομικού Τμήματος Κορώνης σε χώρο του κτιρίου του πρώην Δήμου Κορώνης, το οποίο έχει κενούς χώρους έπειτα από την μεταφορά υπηρεσιών του, στην έδρα του νέου,πλέον δήμου Πύλου-Νέστορος.
Σε μια δύσκολη εποχή και με αυξητική τάση της εγκληματικότητας,των κλοπών και των βανδαλισμών στην περιοχή της Κορώνης, η ύπαρξη και η στελέχωση του παρόντος τμήματος είναι άκρως αναγκαία και επιτακτική. Έχει σταλεί αίτημα και στην τοπική αρχή για συζήτηση και ψήφιση για την στέγαση του Α.Τ Κορώνης σε γραφεία του πρώην δημοτικού κτηρίου. Τόσο η δομή του κτηρίου, οι υποδομές αλλά και η θέση του είναι σε πλήρη συσχέτιση με τις ανάγκες της εν λόγω υπηρεσίας. Οπότε και δίνουμε μια σοβαρή λύση για την ευρύτερη περιοχή παραμένοντας το αστυνομικό τμήμα στην Κορώνη,αλλά και αντιμετωπίζουμε και το ενδεχόμενο των περικοπών σε δημόσιες υπηρεσίες και υπηρεσίες ασφάλειας, αποκλείοντας τον κίνδυνο για την μεταφορά τους,όπως έχει γίνει προ ετών με το γραφείο της ΔΕΗ, πρόσφατα με την Εμπορική και με το κλείσιμο του γραφείου ΟΤΕ και COSMOTE την 1/10/2011. Είναι απαραίτητο,να δοθεί η πρέπουσα σημασία στο παραπάνω περιεχόμενο της επιστολής.

ΖΟΥΖΟΥΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ.