Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2011 14:12

Ελληνική τηλεόραση: Ενας απέραντος ζωολογικός κήπος

Γράφτηκε από την




Γράφει ο Αντώνης Βλαχονικολός

Αγαπητοί φίλοι από το LACONICORAMA, γεια σας.
Επικοινωνώ μαζί σας για να μοιραστώ τις σκέψεις μου με τους αναγνώστες σας, μέσα από το ελεύθερο βήμα που μας έχετε παραχωρήσει.
Θέμα; Η Ελληνική τηλεόραση. Η Τηλεόραση που δυστυχώς είναι , στους καιρούς των ισχνών αγελάδων που διάγουμε, ίσως το μοναδικό μέσο ψυχαγωγίας του λαού.
Βέβαια το «ψυχαγωγίας» ,δεν θέλει μόνο εισαγωγικά, αλλά συρματόπλεγμα!
Συρματόπλεγμα γιατί η τηλεοπτική ψυχαγωγία στη χώρα μας , μόνο με ζωολογικό κήπο μπορεί να συγκριθεί. Θα μου πείτε τι σχέση μπορεί να έχουν αυτά τα δύο…
Μεγάλη. Κατ΄αρχήν και στα δύο οι πρωταγωνιστές του θεάματος είναι ζώα! Ναι , ναι και για να μην παρεξηγηθώ θα εξηγηθώ και μάλιστα περιγραφικά.
Ας κάνουμε μαζί μια βόλτα λοιπόν σε ένα ζωολογικό κήπο.
Δεξιά μας το κλουβί με τα παγώνια.
Ποια διαφορά μπορεί να έχουν τα παγόνια που απλώνουν τα φτερά τους καμαρωτά καμαρωτά, μόλις τα βλέπουν , από τις κυρίες παρουσιάστριες που με χίλια δυο στολίδια και δέκα στρώσεις σοφά, καμαρώνουν σαν γύφτικα σκεπάρνια στα πρωϊνομεσημεριανάδικα , κράζοντας η μία την άλλη; Ποια;
Αριστερά μας κυρίες και κύριοι είναι το κλουβί με τους ελέφαντες. Δεν μοιάζουν καταπληκτικά με κάποιους παχύδερμους πολιτικούς που βγαίνουν στα παράθυρα των καναλιών για να βγάλουν άναρθρες κραυγές και να ποδοπατήσουν όποιον τολμήσει να αντιμιλήσει; Μπορούν να τον πουν φασίστα, κομμουνιστή και φυσικά για να δικαιολογήσουν τον όγκο τους, τους λένε και «μαζί τα φάγαμε»…
Αν προχωρήσουμε λίγο στο μονοπάτι μπροστά μας θα δούμε το στρογγυλό κλουβί με τα παπαγαλάκια. Ξέρετε, αυτά που επαναλαμβάνουν ότι τους λες. Μη μου πείτε ότι αυτό εκεί με τα πράσινομπλέ φτερά δεν μοιάζει με τον Πρετεντέρη; Φτυστός. Φτου, φτου…Και τα άλλα όμως κάτι ομοιότητες ρε παιδί μου. Να εκείνο φτυστός ο Καψής.
Κοίτα να δεις τι σκαρώνει η φύση.
Από πού έρχεται αλήθεια αυτή η περίεργη μυρωδιά;
Α να φτάσαμε στο κλουβί με τις μαϊμούδες! Για να μετρήσω τα μαμουδάκια. Ένα, δύο , τρία….σύνολο όλα 12+ ένας γορίλας. Ναι ναι αυτός που μουγκρίζει. Ποιον μου θυμίζει . Α το βρήκα! Ο Θέμος με τα ξέκολά του που χορεύουν από κλαδί σε κλαδί! Τι ωραίο θέαμα…χάρμα.
Κουραστήκατε από την τηλεοπτικοζωολογική βόλτα; Ας κάνουμε ένα διάλειμμα. Τι λέτε πάμε στο κυλικείο του κήπου;
Εδώ είμαστε. Ας πιούμε ένα redbull μήπως βγάλουμε φτερά.
Και φυσικά θα φάμε , μια και είμαστε σε ζωολογικό κήπο το argoudaki της Goody's για να βοηθήσουμε και τα ορφανά. Για επιδόρπιο σας έχω ΒΡΕΑΚ, μιας και βοηθάει εμάς τους μεγάλους να επικοινωνούμε με τους νέους. Κι αν λερωθείτε με την σοκολάτα δεν πειράζει. Το κατάστημα διαθέτει και ARIEL! Α..συγγνώμη, μισό λεπτό να σηκώσω το κινητό μου. Γεια σου πατέρα…Έλα τι κάνεις θεία;.. Ξάδελφε όλα καλά; ..Ρε κουμπαράκι που χάθηκες;…Όχι δεν μπορώ να σε πάω φροντιστήριο αγόρι μου είμαι βόλτα. Πάρε τηλέφωνο τη μαμά. Συγνώμη για την πολυλογία μου αλλά πήγαμε όλο το σόι στη VODAFONE και μας έχει πιάσει λογοδιάρροια!
Λοιπόν το διαφημιστικό διάλειμμα, με συγχωρείται το διάλειμμα ήθελα να πω τελείωσε. Ας συνεχίσουμε την περιήγησή μας.
Μπροστά μας κυρίες και κύριοι οι πανύψηλες στρουθοκάμηλοι. Καμαρώνουν και αυτές .Τι μου θυμίζουν και είναι και πολλές ζωή να΄χουνε. Για να δω την πινακίδα. Είναι παρακαλώ 300. Όσοι και οι βουλευτές μας. Κοίτα σύμπτωση. Μα γιατί κρύβουν το κεφάλι μες το χώμα; Αφού οι υπόλοιπες φαίνονται! Μου θυμίζουν την παροιμία : «θέλει η π…….να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει».
Τι καλά που περνάμε στο ζωολογικό κήπο. Να τώρα σας έχω το καλύτερο.
Πεταλούδες.. πεταλούδες όμορφες, σε όλα τα χρώματα, πεταλουδίτσες της νύχτας…Μα τι βλέπω έχουν και ονόματα… Μαριάννα, Τζούλια, Λίλα…Ε δεν το πιστεύω! Έχουν πινακίδα και με τηλέφωνά τους….090…..
Απίστευτα πράγματα. Απίστευτα…
Αμάν τι είναι εκεί ρε παιδιά. Πω ,πω , ανατρίχιασα….Φίδια, φίδια κάθε λογής. Δηλητηριώδη!. Καλέ αυτός ο βόας μου φέρνει λίγο στον Καρατζαφέρη. Ναι.. ναι, είμαι σίγουρος. Μοιάζουνε καταπληκτικά.
Ε δεν σας πιστεύω.. Πάλι διάλειμμα θέλετε; Άντε ας κάτσουμε λιγάκι στο μαγαζάκι με τα σουβενίρ και τα μπιχλιμπίδια. Δεν χάνουμε και τίποτα να ρίξουμε μια ματιά μέσα. Πάμε;…
Αυτό δεν είναι μαγαζάκι, αυτό είναι υπερκατάστημα.
Κοιτάξτε έχει και εκείνη τη μηχανή που χρησιμοποιεί και ο Θεός για τα ροφήματά του. Φοβερό. Μα τι βλέπω; Έχει και ΓΕΡΜΑΝΟ. Να μπούμε να κερδίσουμε και εμείς.
Α παιδιά έχι και ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ. Θα πάρω μια δεύτερη τηλεόραση, άτοκα , μόνο με 20% τόκο! Ευκαιρία. Και μάλιστα μεγαλύτερη από τα mediamarkt που εκεί ζει ο τζάμπας! Άντε με τούτα και με κείνα μου τελείωσε το ρευστό. Αλλά δεν με νοιάζει . Για όλα τα άλλα υπάρχει η MASTERCARD.

Έλα σηκωθείτε, πάμε να δούμε τον αρχηγό των ζώων.
Και να φίλοι μου , μπροστά μας το Λιοντάρι. Και μάλιστα από την Βόρεια Ελλάδα. Το Λιοντάρι της Μακεδονίας μας. Μωρέ με ποιον μου μοιάζει, ποιον μου μοιάζει. Ναι βρε, ίδιος ο Πανίκας….και δίπλα του εκείνο το μικρότερο με το μουστάκι.. ίδιος ο Παπαπαδάκης.
Φοβερό. Απίστευτο.
Μα τι βλέπω απέναντι. Το κλουβί με τις καμήλες….Κοίτα κάτι καμπούρες που έχουν.. ίδιες ο Καμπουράκης!
Κουραστήκατε; Κοντεύουμε .
Να φτάσαμε στο τελευταίο κλουβί. Είναι το κλουβί με τις τρελές.
Ναι, να ο Λάκης, ο Τρύφωνας , ο Ηλίας και τα άλλα αγόρια. Ου.ου….
-«Συγγνώμη κύριε φύλακα, Αυτά τα τρία κλουβιά γιατί είναι άδεια;»
-«Αυτά εδώ;…αυτά είναι της ΕΡΤ!»
-«Κι αυτό το εγκαταλημπένο;»
- «Αυτό είναι του ALTER κύριε!»


NEWSLETTER