Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012 17:39

Γρυπιώτης σε Κουκουλόπουλο για ρυθμίσεις οφειλών

Γράφτηκε από την

Επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών κο Π. Κουκουλόπουλο και κοινοποίηση αυτής στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ – Δήμαρχο Καλλιθέας κο Κ. Ασκούνη, απέστειλε ο δήμαρχος Ευρώτα, με θέμα τον αποκλεισμό των Ο.Τ.Α. από το Πολυνομοσχέδιο για τη ρύθμιση οφειλών.

Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:


Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

«Με έκπληξη παρατηρώ, ότι στο υπό συζήτηση στη Βουλή Πολυνομοσχέδιο για τη ρύθμιση οφειλών δεν συμπεριλαμβάνονται οι ΟΤΑ.
Οπως γνωρίζετε και θα έχετε διαπιστώσει, αν και οι Δήμοι βρίσκονται εγγύτερα στους πολίτες προσφέροντας σημαντικό έργο, εντούτοις εν μέσω της πρωτοφανούς κρίσης και της ιεράρχησης πληρωμών των νοικοκυριών, είναι τελευταίοι στην επιλογή τους.
Αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν συσσωρεμένα χρέη (π.χ. ανταποδοτικά τέλη, μισθώματα κ.λπ.).
Παρά τις ενέργειες που προκύπτουν από τη νομοθεσία, τα αποτελέσματα είναι πενιχρά. Αυτό σε μεγάλο βαθμό είναι κατανοητό εκ μέρους μας, όμως η εφαρμογή του νόμου είναι εκτελεστέα.
Εν όψει, όμως, του πολυνομοσχεδίου, είναι αναγκαίο να συμπεριληφθούν στις ρυθμίσεις και οι ΟΤΑ, για να μπορέσουν οι οφειλέτες του να ανταποκριθούν στις πληρωμές τους.
Θα παρατηρούσα επί πλέον ότι θα πρέπει να τροποποιηθεί η διάταξη των δόσεων από 60 σε 80, καθώς επίσης να μειωθούν στο ελάχιστο οι προσαυξήσεις.
Ετσι πιστεύω, ότι οι συμπολίτες μας που για διαφόρους λόγους οφείλουν προς τους Δήμους, θα ανταποκριθούν για την αποπληρωμή των χρεών τους».


Ο Δήμαρχος
Ιωάννης Γ. Γρυπιώτης


NEWSLETTER