Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2012 16:48

Αιδώς... γελοίοι

Γράφτηκε από την



Ξεπέρασαν κάθε όριο σοβαρότητας οι γελοίοι πολιτικοί μας, αφού επί ώρες καθυστερούσαν να συμφωνήσουν σε κρίσιμα θέματα, για τα οποία ήξεραν πολύ καλά πως δεν ήταν ποτέ δυνατόν να υπαναχωρήσουν οι δανειστές μας χωρίς πειστικές ισοδύναμες εναλλακτικές λύσεις, επειδή  μόνον ήθελαν να δώσουν στους οπαδούς τους την εντύπωση, πως οι νέοι αυτοί «Ηρακλήδες», αγωνίζονταν απεγνωσμένα, διαπραγματευόντουσαν και «πάλευαν» δήθεν ανυποχώρητοι  και «έδιναν μάχες» μέχρις εσχάτων, προκειμένου τάχα να σώσουν τον «εξαθλιωμένο Έλληνα», μη τυχόν και  μπορέσουν να περισώσουν ότι πλέον μπορεί να σωθεί από τον κομματικό καταποντισμό τους  και από τη καρέκλα τους.
Αφού λοιπόν εξ’ αιτίας όλων αυτών των κυρίων που μετείχαν στις κυβερνήσεις και το ελληνικό κοινοβούλιο τα τελευταία 30 χρόνια, χάσαμε αυγά και πασχάλια, θυμήθηκαν τώρα πως δεν μπορούν πια να κάνουν πίσω στο «μεγάλο» θέμα των επικουρικών συντάξεων και αρνήθηκαν να καταλήξουν σε οριστική συμφωνία, αφήνοντας σε εκκρεμότητα ένα ποσό 325 εκατ. ευρώ, προκειμένου να βρεθεί από κάπου αλλού το ποσόν αυτό  και γλυτώσουν τις περικοπές οι συνταξιούχοι των ευγενών-προνομιακών εκείνων ταμείων, όπως της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, κλπ. 
Οι ‘ετοιμοθάνατοι‘ Έλληνες φορολογούμενοι, προτείνουν την εξής εναλλακτική λύση, για την εξεύρεση των 325 εκατ. ευρώ:
Να κοπούν όλες οι βουλευτικές συντάξεις σε όλους ανεξαιρέτως τους βουλευτές και να μειωθούν και οι αμοιβές των εν  ενεργεία βουλευτών, στο 1/3 των σημερινών αποδοχών τους. Να κοπούν όλες  επίσης ανεξαιρέτως οι επί πλέον «δεύτερες» συντάξεις που παίρνουν οι χιλιάδες από συνδικαλιστές,  δημάρχους, κοινοτάρχες κλπ.  Να μειωθούν στο 1/3 όλες οι πάσης φύσεως κρατικές επιχορηγήσεις  προς τα πολιτικά κόμματα, οργανώσεις σωματεία, κλπ. Να σταματήσει η μισθοδοσία των κληρικών και όλες οι άλλων ειδών ενισχύσεις, επιχορηγήσεις και φορολογικές ελαφρύνσεις  της Εκκλησίας.   Να μειωθούν και οι μισθοί όπως και οι συντάξεις όλων εκείνων που υπάγονται σε  ειδικές κατηγορίες υψηλά αμειβομένων, όπως είναι οι δικαστικοί,  οι στρατιωτικοί, οι γιατροί κλπ. Να δεσμευθούν και να εκποιηθούν οι πάσης φύσεως κινητές και ακίνητες περιουσίες όλων των μεγάλων φοροφυγάδων, εισφοροφυγάδων, και φοροκλεπτών, όπως επίσης και όλων εκείνων που έστειλαν τα τελευταία 30 χρόνια μεγάλα ποσά στις ξένες τράπεζες των φορολογικών παραδείσων και που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους. Να φορολογηθούν ακόμα στο 10πλάσιο και τα πάσης φύσεως ακίνητα που ανήκουν σε off shore εταιρείες. Να πληρώσουν τέλος και όλοι όσοι ευθύνονται για τα σημερινά χάλια της οικονομίας, μη εξαιρουμένων και όλων εκείνων που αναμίχτηκαν με διάφορους τρόπους στα πάσης φύσεως οικονομικά σκάνδαλα και σε κάποιες καραμπινάτες φορολογικές ελαφρύνσεις και φοροαπατεωνιές.
Είμαι βέβαιος  πως με τα πιο πάνω μέτρα, όχι μόνο θα συγκεντρωθεί το ποσό των 325 εκατ. ευρώ που τους λείπει, αλλά θα συγκεντρωθούν πολύ περισσότερα που θα επιτρέψουν να «ανασάνουν» κάπως και οι συνεπείς φορολογούμενοι πολίτες.

Κώστας Σπανός


NEWSLETTER