Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012 17:36

Οι γνωστοί άγνωστοι…

Γράφτηκε από την
 Οι γνωστοί άγνωστοι…


Δεν είναι δυνατό κάθε φορά που αποφασίζουν οι πολίτες να διαμαρτυρηθούν για τις κυβερνητικές αποφάσεις, κάποιοι «γνωστοί- άγνωστοι» να μετατρέπουν σε κόλαση το κέντρο της Αθήνας.
Δεν είναι δυνατό να εμποδίζονται οι πολίτες να διαδηλώνουν ειρηνικά, είναι αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμά τους.
Δεν είναι δυνατό την της διαδήλωσης ημέρα το σκηνικό να θυμίζει τις ναζιστικές «νύχτες κρυστάλλων» και να χρειάζονται μπουλντόζες να καθαρίζουν τους δρόμους.
Εκατοντάδες πολίτες από την Κυριακή το βράδυ αντιμετωπίζουν πρόβλημα λειτουργίας των επιχειρήσεών τους. Αρχιτεκτονικά αριστουργήματα χάσκουν μαυρισμένα γιαπιά.
Δεν είναι μόνον θέμα καταστολής. Υπάρχουν ευθύνες και κάποια στιγμή θα αποδοθούν. Γιατί να αναγκαστούμε στο να στο άλλο άκρο? Δεν πρέπει να καταντήσουμε ένα κράτος αστυνομίας και δικαστών και να επικαλούμαστε κάθε φορά την επέμβασή τους.
Σε μια Δημοκρατία η αντιμετώπιση των προβλημάτων γίνεται με πολιτικές αποφάσεις. Πολιτικές αποφάσεις χρειάζονται εδώ και τώρα.
Σαν νέος ενεργός πολίτης θλίβομαι να γίνεται η χώρα μας διεθνής περίγελος και εικόνες σαν της Κυριακής να προβάλλονται από τους τηλεοπτικούς δέκτες απανταχού του πλανήτη , την στιγμή μάλιστα, που γίνεται αγωνιώδης προσπάθεια η χώρα μας να ανακτήσει την αξιοπιστία της και την αξιοπρέπειά της.
Πολιτικές πρέπει να είναι οι αποφάσεις. Τώρα!!! γιατί οι καιροί δεν περιμένουν. 


ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΘΑΝ.ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ


NEWSLETTER