Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012 14:14

Γιατί η ΝΔ είναι η μόνη ελπίδα για την Ελλάδα

Γράφτηκε από την

Οι πολιτικές εξελίξεις είναι καταιγιστικές και η πατρίδα μας βιώνει δραματικές καταστάσεις. Το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων έχει πέσει δραματικά, η ανεργία μαστίζει την κοινωνία και ειδικά τους νέους μας και υπάρχει μια πλήρης αποσύνθεση του κοινωνικού ιστού με ταυτόχρονη απαξίωση του πολιτικού συστήματος. Η κυβέρνηση Παπανδρέου φέρει την αποκλειστική ευθύνη γι’αυτή την κατάσταση. Η χώρα παραδόθηκε άνευ όρων στους δανειστές μας και ο Παπανδρέου με τους υπουργούς του πανηγύριζαν ότι έσωσαν τη χώρα.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς εδώ και δύο χρόνια προσπαθούσε να καταδείξει τη λάθος γραμμή πολιτικής που ακολουθήθηκε χωρίς όμως κανείς να τον ακούει. Αντιθέτως οι κυβερνώντες γελούσαν ειρωνικά, δεν εφάρμοζαν τα συμφωνημένα και παραχωρούσαν ελαφρά τη καρδία όσα περισσότερα μπορούσαν στους δανειστές μας χωρίς διαπραγμάτευση.
Πολλοί θεώρησαν την κίνηση του Προέδρου μας να ψηφίσει το 2ο μνημόνιο πισωγύρισμα, αποτέλεσμα εκβιασμού, ότι είναι ίδιος με τον Παπανδρέου, ότι δεν τον νοιάζει το μέλλον της χώρας παρά μόνο το κόμμα του και η προσωπική του πολιτική και άλλα πολλά!

Μπορεί να ακουστεί κοινότυπο αλλά ο Πρόεδρος ψήφισε το νέο Μνημόνιο γιατί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος ο Γεώργιος Α. Παπανδρέου με τη μη διαπραγμάτευση και τις καταστροφικές πολιτικές και πρακτικές που ακολούθησαν το πρώτο μνημόνιο έφεραν τη χώρα στα όρια της άτακτης χρεωκοπίας.

Τι έπρεπε λοιπόν να κάνει;

Να αφήσει τη χώρα να χρεοκοπήσει, να βγει εκτός ευρωζώνης και να γίνει έρμαιο στα χέρια των κερδοσκόπων που θέλουν να την εκμεταλλευτούν για ίδιον όφελος και να καταστήσουν τους Έλληνες «υπηρέτες» των επενδυτών και των διεφθαρμένων πολιτικών βιώνοντας μια άνευ προηγουμένου κατοχή και φτώχια;

Ο Πρόεδρος είναι πατριώτης και βάζει το συμφέρον της χώρας πάνω από το πρόσκαιρο προσωπικό όφελος που θα είχε αν ψήφιζε «όχι». Στο σημείο που είχε φτάσει η κατάσταση δεν είχε περιθώρια επιλογής. Ή έσωζε τη χώρα ή θα ήταν υπεύθυνος για την καταστροφή της. Γι’αυτό και απαίτησε στήριξη από την κοινοβουλευτική του ομάδα. Η απόφαση ήταν τόση μεγάλης ιστορικής σημασίας που έπρεπε να στρατευτούν όλοι μαζί του και να τον στηρίξουν.

Πολλοί τον κατηγορούν για τις διαγραφές κορυφαίων στελεχών και την προσχώρηση των Γεωργιάδη και Βορίδη. Ο Αντώνης Σαμαράς όμως δεν θέλει να κλείσει την πόρτα σε κανέναν που συναισθάνεται την σπουδαιότητα των στιγμών και τον αγώνα που καταβάλει ο ίδιος και το κόμμα για την διάσωση της χώρας. Θέλω να πιστεύω ότι τα διαγραμμένα στελέχη θα καταλάβουν κάποια στιγμή το πόσο σημαντική ήταν η κίνηση του Προέδρου και θα τον υποστηρίξουν ξανά με όλες τις δυνάμεις τους. Κανείς δεν διαφωνεί ότι τα μέτρα που απαιτούνται για την λήψη του δανείου είναι εξαιρετικά επώδυνα. Αυτό το συναισθανόμαστε όλοι από την προσωπική μας εμπειρία. Όμως δυστυχώς τη δεδομένη στιγμή δεν υπήρχε άλλος δρόμος.

Ο Πρόεδρος μας έχει δεσμευτεί ότι με την εκλογή του θα προχωρήσει άμεσα σε πολιτικές που θα έχουν στόχο την αποκάλυψη των υπαιτίων για την καταστροφική πορεία της χώρας τα τελευταία δύο έτη ενώ ταυτόχρονα θα ξεκαθαρίσει το καθεστώς στο οποίο υπόκεινται οι καταθέσεις Ελλήνων σε ξένες τράπεζες και υπεράκτιες εταιρείες. Κάποιοι έπαιξαν και πλούτισαν με στοίχημα την καταστροφή της χώρας και θα πρέπει να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν. Μόνο ο Αντώνης Σαμαράς έχει τη τόλμη και την αποφασιστικότητα να το καταφέρει.

Ο Πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς και η Ν.Δ. είναι η μόνη και τελευταία ελπίδα που έχει η πατρίδα μας να σωθεί και να μην καταντήσει επαρχία των Γερμανών και κάθε λογής κερδοσκόπου.


Ευθύμιος Βαρλάς
Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. Σικυωνίων


NEWSLETTER