Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012 17:43

Μία από τα ίδια ο Γερουλάνος του ΠΑΣΟΚ πριν τις εκλογές!

Γράφτηκε από την
Μία από τα ίδια ο Γερουλάνος του ΠΑΣΟΚ πριν τις εκλογές!





Με μία σκληρή δήλωση η βουλευτής Ρεθύμνου της Ν.Δ. κ.Όλγα Κεφαλογιάννη , απεκάλυψε τη ρουσφετολογική συμπεριφορά του Υπουργού πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου , λίγες μέρες πριν τις εκλογές σχετικά με προσλήψεις στα γραφεία του Ε.Ο.Τ στο εξωτερικό.
Πρόκειται για μία πραγματικά απαράδεκτη συμπεριφορά από έναν υπουργό ο οποίος΄"έλαμψε" δια της αδρανείας του στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.
Από της αναλήψεως της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ , πλήγηκε ανεπανόρθωτα ο τομέας του τουρισμού , λόγω των παλινωδιών του συγκεκριμένου Υπουργείου και της έλλειψης στρατηγικής, κατευθύνσεων και κυρίως πρωτοβουλιών.
Αρχικά οι δηλώσεις περί συγχωνεύσεων αναστάτωσαν τα Γραφεία του Ε.Ο.Τ. στο εξωτερικό που πραγματικά συνεισέφεραν στην προώθηση της τουριστικής Ελλάδος και στην ανάδειξη της θετικής εικόνας μας στις Χώρες στις οποίες εργάζονταν,μέσω πολλών δράσεων που υλοποιούσαν αλλά και μέσω στοχευμένων δημοσιευμάτων στα ξένα ΜΜΕ που αποσκοπούσαν στην ανάδειξη της θετικής εικόνας του ελληνικού τουρισμού.
Η αναστάτωση ως είναι φυσικό έφερε στασιμότητα και έλλειψη πρωτοβουλιών καθώς όλοι ανησυχούσαν για την τύχη τους!
Από το Δεκέμβριο 2009 που ο τότε Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει το 1/3 των γραφείων ΕΟΤ στο εξωτερικό,μέχρι το Μάρτιο του 2011 που πήρε σάρκα και οστά η αναδιάρθρωση των γραφείων του ΕΟΤ με το κλείσιμο εννέα γραφείων στις διεθνείς αγορές, η Ελλάδα υποεκπροσωπείτο στο εξωτερικό.
Τα γραφεία που τελικά έκλεισαν είναι : Του Καναδά με έδρα το Τορόντο, του Βερολίνου, του Αμβούργου, του Μονάχου, της Ελβετίας με έδρα τη Ζυρίχη, της Ρώμης, της Σαγκάης, της Δανίας με έδρα την Κοπεγχάγη και τέλος της Φινλανδίας με έδρα το Ελσίνκι.
Η απαράδεκτη καθυστέρηση υλοποίησης μίας ειλημμένης απόφασης, έφερε στασιμότητα και προβλήματα στην εργασία των Γραφείων του εξωτερικού με ολέθριες επιπτώσεις στον τουρισμό μας.
Η πληροφορία όμως που ενόχλησε κυριολεκτικά λίγες μέρες πριν τις εκλογές ,αφορά προκήρυξη από τον κ. υπουργό διαγωνισμού για θέσεις Προϊσταμένων ..τριετούς θητείας σε γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό.
Απλά επιβεβαιώνεται πως κυριαρχεί στις αποφάσεις ορισμένων παλαιοκομματικών στελεχών το κομματικό όφελος και όχι το εθνικό.
Τέτοιου τύπου ενέργειες, αίρουν πλήρως την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα και ενισχύουν την καχυποψία με οδυνηρές συνέπειες για την ομαλή λειτουργία της δημοκρατίας στην πατρίδα μας!

Αντωνία Μπούζα


NEWSLETTER