Κυριακή, 29 Απριλίου 2012 22:14

Πέτρος Καπερναράκος: Στον Καιάδα ο δικομματισμός - Κάτω τα κόμματα του μνημονίου

Γράφτηκε από την

Το Πασοκ και η Νέα Δημοκρατία, τα δύο κόμματα που επαναδιεκδικούν την ψήφο σας για να αποτελειώσουν την Ελληνική οικονομία και κοινωνία, ως γνωστόν μεταξύ των ετών 1990 και 2008 είχαν καταστεί παρακλάδια της εγκληματικής οργάνωσης που είχε συσταθεί εντός των κόλπων της μητρικής πολυεθνική εταιρείας Siemens με σκοπό τη διάπραξη των εγκλημάτων της απάτης με την επιβαρυντική περίπτωση του ν. 608 για τους καταχραστές του Δημοσίου, της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Από αποφάσεις γερμανικών Δικαστηρίων προέκυψε ότι, για όλες τις συμβάσεις που συνήψε με τη SIΕMENS, το Ελληνικό Δημόσιο κατέβαλε για κάθε μία 10% επιπλέον της πραγματικής αξίας της και ότι εν συνεχεία εκταμιεύθηκαν αυτά τα χρήματα για να δοθούν σε πολιτικούς οργανισμούς, πολιτικούς και κρατικούς αξιωματούχους.. Η Siemens χρηματοδοτούσε και τα δύο κόμματα προκειμένου, δίνοντας μίζες, να παίρνει πανάκριβα τις «δουλειές» από το κράτος και τις δημόσιες επιχειρήσεις. Αυτό αναφέρεται και στη σχετική απόφαση του Ειρηνοδικείου του Μονάχου (υπ’ αριθμ. CS402 JS 3943/2009).

Ως γνωστόν από τον Ιανουάριο του 2010, κατόπιν ομόφωνης απόφασης των μελών του Ελληνικού κοινοβουλίου, συγκροτήθηκε εξεταστική επιτροπή για τη διερεύνηση της υπόθεσης Siemens στις εργασίες της οποίας συμμετείχε ,ως μέλος της και ο βουλευτής Λακωνίας Λεωνίδας Γρηγοράκος.
Στις Εθνικές εκλογές του 2009 στη Λακωνία το Πα.Σο.Κ. το ψήφισαν 24.000 πολίτες εξαπατούμενοι από το «λεφτά υπάρχουν» και ελπίζοντας ότι μια Κυβέρνηση Πα.Σο.Κ. θα μπορούσε να δώσει διεξόδους έναντι των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετώπιζε η ελληνική κοινωνία.
Στα πλαίσια βεβαίως αυτής της πολιτικής εξαπάτησης, ο «Λακωνάρχης» Γρηγοράκος πρωτεύοντας στον νομό, συγκέντρωσε 15.761 ψήφους.
Στην ομιλία του στην βουλή για την Siemens στις 16 Μαΐου 2011, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, στράφηκε λάβρος κατά της διαφθοράς στο πολιτικό σύστημα και την δημόσια διοίκηση. Υπενθυμίζουμε μερικές αποστροφές αυτής της “διακήρυξης αρχών”: «ένας πακτωλός χρημάτων όλες αυτές τις ώρες που συζητούσαμε για το σκάνδαλο SIEMENS κυκλοφορούσε στην Αίθουσα. Τα χρήματα αυτά ήταν χρήματα του ελληνικού λαού και κάποιοι δεν τα διαχειρίστηκαν με διαφάνεια», «..το σκάνδαλο SIEMENS θέλει μια περαιτέρω διερεύνηση, διότι τα χρήματα που λέει η εταιρεία ότι δόθηκαν σε Έλληνες πολιτικούς, σε πολιτικά κόμματα, αλλά και σε δημόσιους λειτουργούς είναι πάρα πολλά... βλέπει κανείς ότι σε αυτή τη μεγάλη ιστορία εμπλέκονται όλες οι εξουσίες, η νομοθετική, η εκτελεστική και η δικαιοσύνη», «..η διαφθορά σήμερα έχει κοινωνική διαστρωμάτωση. Ξεκινά από τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, τις εφορίες, τις πολεοδομίες, το Εθνικό Σύστημα Υγείας και δεν θα πω όλο τον κατάλογο μέχρι κάτω. Η Ελλάδα βρίσκεται λόγω όλων αυτών των καταστάσεων στο χείλος του γκρεμού. Γίνεται μια προσπάθεια και σε αυτό το σημείο του γκρεμού που φθάσαμε σήμερα υπάρχει ένα ερώτημα: Γιατί αφεθήκαμε να οδηγηθούμε σε αυτή την ανεξέλεγκτη κατάσταση και να περνά σήμερα τόσο δύσκολα ο ελληνικός λαός; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν είναι καθόλου απλή. Αν δει κανείς τα σκάνδαλα της SIEMENS, του Βατοπεδίου, των ομολόγων, του Χρηματιστηρίου, βλέπει ότι πίσω από όλα αυτά εμπλέκονται πολιτικοί άνδρες και δημόσιοι λειτουργοί, άνθρωποι οι οποίοι δεν τήρησαν τον όρκο τους, όπως τον όρκο που δώσαμε εμείς όταν ήρθαμε στη Βουλή. Δεν λειτούργησαν με το volontι gιnιrale, δηλαδή τη λαϊκή ηθική βούληση και την κατηγορηματική προσταγή της δημοκρατίας για διαφάνεια και σεβασμό του δημοσίου χρήματος, αλλά με το volontι de tous, δηλαδή τη βούληση του πλουτισμού. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα που βιώνει η ελληνική κοινωνία».
Υπενθυμίζω επιπλέον την περίφημη πρόταση του «Λακωνάρχη» του ΠαΣοΚ στις 10/11/2010
«Είναι γνωστό ότι μέχρι σήμερα δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον των στελεχών της εταιρείας της SIEMENS, παρά το γεγονός ότι από τις ομολογίες τους έχει προκόψει η συμμετοχή τους στο οργανωμένο έγκλημα, το οποίο τελέστηκε σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και των νομικών του προσώπων (ΟΤΕ, ΟΣΕ, νοσοκομεία, κ.λ.π). Ιδιαίτερα για τα στελέχη, τα οποία κατείχαν την εξουσία και διαχειρίζονταν τα μαύρα ταμεία της SIEMENS και διακινούσαν παράνομο χρήμα για να αυξάνουν τα κέρδη της επιχείρησης,  καίτοι τα στελέχη αυτά γνώριζαν το σκοπό διακίνησης τους, καθώς και την υπερτιμολόγηση κατά 10% των προϊόντων και υπηρεσιών που παρείχαν, εξαπατώντας το Ελληνικό Δημόσιο. Αν και το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε το 2004 και σε καθημερινή βάση ήταν πρωτοσέλιδο στα μέσα ενημέρωσης, καμία κρατική υπηρεσία δεν κινήθηκε όπως είχε υποχρέωση, για τη διερεύνηση του σκανδάλου και τη συλλογή των αποδεικτικών στοιχείων. Δυστυχώς όλοι κινήθηκαν να το συγκαλύψουν ότι μόνο για να μην αποκαλυφθούν οι ευθύνες κρατικών λειτουργών και κυβερνητικών παραγόντων, αλλά για να ωφελήσουν την ίδια την εταιρεία SIEMENS, που τα στελέχη της είχαν συγκροτήσει ένα παγκόσμιο δίκτυο διαφθοράς.  Με γνώμονα τις διεθνείς συμβάσεις, που διέπουν την καταπολέμηση της διαφθοράς και την καθιέρωση της διαφάνειας και του υγιούς ανταγωνισμού, τον πυρήνα του οποίου έπληξε η SIEMENS σε διεθνές επίπεδο, θα πρέπει να προβούμε στις παρακάτω ενέργειες:  Να καταγγείλουμε αυτή τη συμπεριφορά της SIEMENS σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, στον ΟΟΣΑ, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, στη Διεθνή Κεφαλαιαγορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς και στα αρμόδια Συμβούλια Υπουργών.  Είναι ανάγκη να χαράξουμε μια εθνική στρατηγική για την καταπολέμηση της διαφθοράς με αφορμή την υπόθεση SIEMENS και να στιγματίσουμε διεθνώς όχι μόνο τις παράνοιαες πρακτικές που ακολούθησε η εταιρεία, αλλά και τη συγκάλυψη που εξακολουθεί να επιμένει μέχρι σήμερα»
Στις 5/4/2012 υπερψηφίστηκε το άρθρο 324 του νομοσχεδίου του Υπουργείου ανάπτυξης «Βελτίωση επιχειρηματικού περιβάλλοντος - Νέα εταιρική μορφή - Σήματα - Μεσίτες Ακινήτων - Ρύθμιση θεμάτων ναυτιλίας, λιμένων αλιείας και άλλες διατάξεις», με 164 ψήφους υπέρ, 75 κατά και ένα «παρών». Οι θετικοί ψήφοι προήλθαν από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με εξαίρεση τον βουλευτή Ηρακλείου, Φραγκίσκο Παρασύρη και τη βουλευτή Β΄ Αθήνας, Άννα Νταλάρα, η οποία δήλωσε «παρών». Όλα τα υπόλοιπα κόμματα καταψήφισαν το συμβιβασμό. Ο λαλίστατος κος Γρηγοράκος ακούγεται στο βίντεο της ψηφοφορίας να λέει ναι στον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την διεφθαρμένη, κατά τις υπερφίαλες δηλώσεις του, Siemens προκαλώντας εν επιγνώσει του ζημιά στο ελληνικό δημόσιο τουλάχιστον 1.730.000.000 ευρώ.
Θα επαναλάβω την προειδοποίηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων
Τα εγκλήματα της Siemens και των κλώνων της στα δύο κόμματα , των κομμάτων αυτών που υπερψήφισαν αυτόν τον άθλιο συμβιβασμό, δεν θα πάνε με το νόμο περί ευθύνης Υπουργών ή τις βουλευτικές ασυλίες. Αυτά τελειώσανε, να το ξέρετε. Θα υπάρξει τιμωρία σκληρή, παραδειγματική, ποινική και αστική.
Θα γυρίσουν πίσω τα χρήματα, που καλύψατε κε Γρηγοράκο με την νομοθετική πράξη που υπερψηφίσατε, αυτά που άρπαξε ο διακεκριμένος συνεργός του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος Χριστοφοράκος και τα μοίρασε σε συναδέλφους σας Βουλευτές είτε κόμματα. Τα 2,5 δισεκατομμύρια που τα κάνατε εν αμφιβόλω 270 εκατομμύρια.
Το εκατομμύριο που αποδείχθηκε ότι τσέπωσε το ΠΑΣΟΚ, αυτός ο πλέον διεφθαρμένος πολιτικός οργανισμό από καταβολής Ελληνικού κράτους, δεν είδα να προτείνετε να επιστραφεί στο δημόσιο ταμείο κε Γρηγοράκο, μήπως κάνω λάθος ;
Βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου, εξ αυτών που δεν υπερψήφισαν τον επαίσχυντο συμβιβασμό με την εγκληματική οργάνωση που είχε συσταθεί στους κόλπους της μητρικής Siemens υποστήριξαν, ότι δια της συμφωνίας θεμελιώνεται το έγκλημα της απιστίας κατά του δημοσίου.
Κε Γρηγοράκο είπατε ναι δεν ζητήσατε ως προϋπόθεση της ψήφου σας έστω να μας πεί η ποιοι ήταν οι εισπράκτορες των δύο μεγάλων κομμάτων και πόσα τα άλλα πολιτικά πρόσωπα που λεηλάτησαν τα δημόσια ταμεία
Κε Γρηγοράκο υπερψηφίζοντας τον συμβιβασμό δεν φαίνεται να καθοδηγηθήκατε από την βούληση να αποκαλυφθούν οι ποινικές και αστικές  ευθύνες των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών και κυβερνητικών παραγόντων
Κε Γρηγοράκο σας τίμησαν οι πολίτες της Λακωνίας με την ψήφο τους, αλλά εσείς αντί να καταγγείλετε την SIEMENS σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς πράξατε άλλα..
Καλώ τους Λάκωνες να “μαυρίσουν” παραδειγματικά το Λακωνάρχη του ΠαΣοΚ
Καλώ τους Λάκωνες να καταστρέψουν πολιτικά τα δύο κόμματα που έχουν διαλύσει την οικονομία και την κοινωνία της χώρας, να τα εξαφανίσουν από τον πολιτικό χάρτη, για να αποδοθούν ευθύνες, όπως είναι δυνατόν να γίνει με συντακτική πράξη από την νέα σύνθεση της βουλής.
Λάκωνες ο δικομματισμός κατέρρευσε υπό το βάρος των ανομημάτων του, σπρώξτε λίγο να τον ρίξουμε στον Καιάδα
Πάρτε στα χέρια την ψήφο ως ρομφαία Νέμεσης , δώστε μας την δύναμη να ανοίξουμε όλους τους φακέλους που έχουν κλείσει οι διαβόητες εξεταστικές των εκάστοτε κοινοβουλευτικών συνθέσεων και να τιμωρήσουμε τους υπαίτιους της εθνικής καταστροφής.
Σας απειλούν διακηρύσσοντας ότι ο κατακερματισμός του πολιτικού συστήματος συνεπάγεται καταστροφή για την χώρα και την κοινωνία.
Σας απειλούν επισείοντας κάθε λογής φόβητρο, από την αδυναμία καταβολής μισθών στο Δημόσιο και την πλήρη αδυναμία καταβολής συντάξεων μέχρι την απώλεια των καταθέσεων.
Εγώ ένας απλός πολίτης κάτοικος Λακωνίας σας λέω να δείτε την πολιτική ρευστότητα με άλλο μάτι, δεν πρόκειται για έναν επικίνδυνο για τους Έλληνες και την Πολιτεία τους πολιτικό κατακερματισμό, αλλά για την ελπιδοφόρα διαδικασία αναγέννησης, ανασύνθεσης της δημοκρατίας, αποτέλεσμα της αποστροφής των πολιτών προς τους βιαστές της Δημοκρατίας, αποτέλεσμα αναζήτησης για νέα πρόσωπα έξω από τις στάνες του δικομματισμού.
Τους δημοκρατικούς θεσμούς δεν είναι δυνατόν να τους ανασυστήσουν τα δύο κόμματα που τους υπέσκαψαν και τους διέλυσαν καθιστάμενα παρακλάδια εγκληματικών οργανώσεων που συνέστησαν πολυεθνικές εταιρίες.
Απόδειξη ο συμβιβασμός με την Siemens στον οποίο είπε ναι ο λαλίστατος κατά τα άλλα Λακωνάρχης του Πασοκ λίγο πριν προκηρυχθούν οι εκλογές και πριν στεγνώσει το αίμα το 77χρονου συνταξιούχου που αυτοκτόνησε στην πλατεία Συντάγματος

Του Καπερναράκου Πέτρου - Ανεξέρτητοι Ελληνες

Νομός Λακωνίας