Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012 11:47

Μιχ. Αντωνόπουλος: "Αλλάζει ο πολιτικός χάρτης της Ελλάδας"

Γράφτηκε από την

του Μιχάλη Αντωνόπουλου

 

Οι εκλογές δοκιμάζουν τις αντοχές του πολιτικού μας συστήματος που σημαίνει ότι θα είναι ένα πολύ δυνατό τεστ αντοχής για το δημοκρατικό μας πολίτευμα. Ίσως χρειαστεί να αντέξουμε πολλά μέχρι την ώρα εξόδου από το χθες και την επαναφορά της κοινωνίας μας.

Μετά λοιπόν και από το δεύτερο μνημόνιο νοιώθουμε την ανάγκη να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για το σχέδιο εξόδου από την κρίση. Οι κυβερνήσεις αυτοδυναμίας των τελευταίων ετών τουλάχιστον, αποτελούν το κακό παρελθόν και σε καμία περίπτωση δεν μας έλυσαν προβλήματα. Ας είμαστε ειλικρινείς μας δημιούργησαν τη σημερινή δύσκολη πραγματικότητα. Την Ελλάδα δεν την κυβερνάς με τα υψηλά ποσοστά και τους 150 + βουλευτές, αν δεν υπάρχει ευρεία κοινωνική συναίνεση.

Εν τω μεταξύ, πριν ακόμα και την ετυμηγορία της κάλπης έχουν έρθει τα πρώτα συμπεράσματα. Είναι βέβαιο ότι ο αριθμός των πολιτικών παρατάξεων θα μειωθεί την επόμενη των εκλογών. Κάποιες άλλες θα αναστείλουν την λειτουργία τους με μία συγκινητική αποχαιρετιστήρια δήλωση. Αλλαγές όμως θα υπάρχουν και στις παρατάξεις που θα συνεχίσουν την λειτουργία τους, Πολιτικοί αρχηγοί θα παραιτηθούν, ενώ άλλοι θα δημιουργήσουν νέα πολιτικά σχήματα είτε αλλάζοντας τα παραδοσιακά ονόματα τους, είτε εξαγγέλλοντας νέες πολιτικές πλατφόρμες. Αλλαγές θα προκύψουν και στο πολιτικό προσωπικό και τα στελέχη αφού θα γίνει η απαραίτητη ανακύκλωση και εξυγίανση.

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται μόνο ανανέωση του πολιτικού σαθρού κατεστημένου αλλά απαιτείται μία συμπαγής εθνική κυβέρνηση συνεργασίας με Ευρωπαϊκούς προσανατολισμούς και Εθνικό σχέδιο οικονομικής ανασυγκρότησης, οριοθετημένο από το λαό μας, αντί του μνημονίου, που αμφισβητείται και καταδικάζεται στο σύνολο του.

Το βέβαιο είναι ότι εμείς οι Έλληνες δείχνουμε στα δύσκολα τα απαραίτητα αντανακλαστικά και τη δύναμη ψυχής, η αν θέλετε το ένστικτο της επιβίωσης της φυλής μας.