Κυριακή, 15 Ιουλίου 2012 21:04

Διαμαρτυρία κατοίκων από του Σελλά Τριφυλίας

Γράφτηκε από την
Διαμαρτυρία κατοίκων από του Σελλά Τριφυλίας

"Η αγανακτισμένη κραυγή των κατοίκων του ιστορικού Σελλά για το κλείσιμο του στολιδιού της περιοχής, το Καφενείο του Σελλά. Ένα χωριό χτισμένο πάνω στο βουνό. Ένα πανέμορφο στολίδι λουσμένο μέσα στο πράσινο, Τα όμορφα σπιτάκι που καθρεφτίζονται από τον ηλιόλουστο ήλιο. Οι κάτοικοι, αγνοί χωρικοί με ίσα δικαιώματα. Στη μέση του χωριού υπάρχει ένα καφενείο ως χώρος ξεκούρασης, ψυχαγωγίας και απασχόληση. Χτίσμα δικό μας πετραδάκι πετραδάκι. ΤΟ ξέσπασμά μας αποτελεί ομόφωνη οργή και αγανάκτηση. Μας το έκλεισαν και οι φωνές απουσίας ακούγονται από παντού. Απόδημους και μη.

Πριν λίγο λειτουργούσε από ένα χωριανό μας. Παιδί καλοπροαίρετο με διάθεση για δουλειά. Οικογενειάρχη γέννημα θρέμμα δημότη του Σελλά. Η διαμάχη όμως ξενόφεροτυ κατοίκου με τον Πρόεδρο  μάθαμε ότι είχε ως αποτέλεσμα να αποδοκιμάσει τον χωρικό  και να σφραγίσει το μοναδικό καφενείο. Η διαμαρτυρία μας είναι μεγάλη, Βρείτε λύση να ανοίξει σύντομα το σπίτι μας, το καφενείο. Ρωτάμε και θέλουμε κύριοι του Δήμου να μας απαντήσετε σύντομα μετά τα όσα εκφράστηκαν στο Δημοτικό συμβούλιο.

Πότε θα ανοίξετε επιτέλους το καφενείο; Πότε θα βρείτε άμεσα λύση; Oι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις στο Δήμο και ίσως να αντιδράσουμε πιο δυναμικά. Η επόμενη δοκιμασία σας θα αποτελέσει η ψήφος μας στην κάλπη. Το καφενείου θέλουμε να λειτουργήσει από εμάς τους κατοίκους. Είναι κομμάτι του τόπου και της ιστορίας του, αλλιώς θα το δείτε να ερημώνει από την άρνηση του ψήφου μας..Περιμένουμε από το ιστορικό μέρος της ορεινής Τριφυλίας.

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ Κ.Δ. ΣΕΛΛΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ"


NEWSLETTER