Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011 14:30

Πρόσκληση Ανδρεάκου στους γονείς των μαθητών του Γυμνασίου Αρφαρών

Γράφτηκε από Κων/νος Σ. Ανδρεάκος

Πέρασε και η φετινή σχολική χρονιά. Ο καθένας μας ας συζητήσει με τον εαυτό του και τα παιδιά του, για να εντοπίσουμε τυχόν λάθη στη συνεργασία με τα παιδιά μας, ώστε να μην τα επαναλάβουμε. Πράγματι, είναι δύσκολο το έργο του γονέα. Είναι καθοριστικό όμως για τη μετέπειτα ζωή των παιδιών μας και μάλιστα μέσα στον κυκεώνα της γενικότερης κρίσης. Απαιτείται πραγματική συνεργασία οικογένειας – σχολείου. Στα πάντα που αφορούν τα παιδιά μας πρέπει να γίνεται ανταλλαγή σκέψεων , προβληματισμών και προτάσεων. Πρέπει να είμαστε κοντά στα παιδιά μας. Έχουν ανάγκη τη ψυχική επαφή και επικοινωνία. Μη ζούμε με τη ψευδαίσθηση ότι αν τους παρέχουμε τα υλικά αγαθά,είναι ευτυχισμένα.Μέγα λάθος. Η ψυχοπνευματική πληρότητα και ισορροπία δεν αντικαθίσταται με τίποτα. Πάντα να μας ενημερώνετε για το κάθε τι. Τουλάχιστον οι περισσότεροι επιδιώκουμε, πέρα από το να δώσουμε γνώσεις στα παιδιά, να είμαστε δίπλα τους στη δύσκολη φάση της εφηβείας, να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, για να σας ενημερώνουμε και να σας βοηθάμε στον πρώτο ρόλο και έργο της ζωής σας που είναι αυτό του γονέα.
Αγαπητοί, πολλάκις τα παιδιά μας υστερούν στο γραπτό λόγο. Δυσκολεύονται να αποτυπώσουν τις γνώσεις τους, τις σκέψεις τους σε μια κόλλα χαρτί. Για να έχετε λεπτομερή ενημέρωση και για το πώς πήγαν και σε αυτό το κεφάλαιο της γραπτής αποτύπωσης των γνώσεών τους, στις 24-06-2011 ημέρα Παρασκευή στις 9:30 θα έχουμε συνάντηση στο Γυμνάσιο, όπου θα βρίσκονται και όλοι οι καθηγητές, ώστε να πάρετε τους ελέγχους επίδοσης και να ενημερωθείτε για όλη την εικόνα της φετινής σχολικής χρονιάς. Καλό είναι να μην απουσιάσει κανείς. Τα παιδιά μας μετρούν το ενδιαφέρον μας από σημεία που ίσως εμείς τα θεωρούμε αμελητέα. Επίσης στην αίθουσα του Β2 ο κ. Σοφικίτης Φοίβος, καθηγητής των καλλιτεχνικών ,θα έχει αναρτήσει τα έργα ζωγραφικής των παιδιών μας. Στον ίδιο χώρο ο κ. Λαμπρόπουλος Γεώργιος, καθηγητής της τεχνολογίας, θα έχει εκθέσει τις εργασίες που έκαναν οι μαθητές στο μάθημα της τεχνολογίας. Αξίζει να βλέπουμε τις απλές δημιουργίες των παιδιών μας και στη συνέχεια να συζητούμε μαζί τους. Τους δίνειικανοποίηση και δύναμηγια τη συνέχιση και ενίσχυση κάθε προσπάθεια τους.
Το Σεπτέμβριο, θα περιμένουμε κάθε σκέψη, ώστε οι συνιστώσες: μαθητές, σχολείο, οικογένεια και κάθε άλλος θεσμικός παράγοντας να έχουν θετική συμβολή στη δημιουργία των καλύτερων συνθηκών μάθησης των παιδιών μας και να δημιουργούν απλά, ουσιαστικά γεγονότα στα κοινωνικά δρώμενα των τοπικών κοινωνιών.
Όλοι οι διδάσκοντες σας εύχονται καλή δύναμη και υπομονή για κάθε τι καλύτερο για τα παιδιά μας.
Ευχαριστούμε για τη συνεργασία.
Καλό καλοκαίρι!

Με Εκτίμηση,
Ο Διευθυντής
Κων/νος Σ. Ανδρεάκος


NEWSLETTER