Η γεύση έχει μνήμη. Και η μνήμη γεννάει συναισθήματα! Τετριμμένο, αλλά πάντα επίκαιρο. Κάθε φορά που θα γευτώ αυτό τον «λαδένιο» μπακλαβά μεταφέρομαι στα παιδικά μου χρόνια και στην Κυρτώνη.…
Τουρσί σπιτικό, μπορείς να φτιάξεις με όλα τα φρούτα και τα λαχανικά για να συντηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η διαδικασία είναι εύκολη κι απλή. Το τουρσί είναι ο βασικός…
Είναι η τέλεια τάρτα της ανακύκλωσης. Φτιάχνω το βουτυρένιο ζυμαράκι και αν έχω περισσεύματα από χθεσινό τουρλού ή ρατατούιγ τα ανακατεύω με τυριά και κρέμα γάλακτος και η τάρτα είναι…
Οι πλακοτηγανίτες, γνωστές και ως πέτουλες στην περιοχή της Πυλίας, είναι ένα αγαπημένο τοπικό έδεσμα της Μεσσηνίας που φτιάχνεται κυρίως την περίοδο των Αποκριών.
Ένα από τα αγαπημένα κέικ της Ντίνας Νικολάου -με αλεύρι καλαμποκιού Μύλοι Δάκου και φρέσκα σύκα! Πρωτοεμφανίστηκε τηλεοπτικά στην εκπομπή της «Ένα τραπέζι Ελλάδα» το 2014 και έκαψε καρδιές.
Η αγαπημένη σεφ Ντίνα Νικολάου, πρέσβειρα της ελληνικής γαστρονομίας στο εξωτερικό, μοιράζεται μαζί μας μια ακόμη συνταγή της από το νέο της βιβλίο: "Dina’s Bakery, My best recipes".
Αγαπημένη συνταγή με "μυστικό" υλικό την μουστάρδα, που δίνει μοναδική νοστιμιά στο κρέας και τέλειο δέσιμο στη σάλτσα! Απολαύστε το με φρέσκο ψωμί ή ρύζι.