Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022 12:44

Γαριδομακαρονάδα ονειρική

Γράφτηκε από την

 

Δημιουργήστε μια απολαυστική γαριδομακαρονάδα για να ευχαριστήσετε την οικογένεια σας, αλλά και τους φίλους σας.

 Υλικά

1 κιλό γαρίδες Νο 3 ή 2 ή 1 από Φρεσκοκατεψυγμένα Μάλαμα
1 πακέτο μακαρόνια Νο 6 ή λιγκουίνι
4 σκελίδες σκόρδο
1 τεμ. κρεμμύδι ξερό μεγάλο
αλάτι πιπέρι
1 καπάκι ούζο
ελαιόλαδο
2 συσκ. τοματάκι ψιλοκομμένο
λίγο μαϊντανό
1 τεμ. πράσινη μεγάλη πιπεριά

Εκτέλεση
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό, μέχρι την μέση, ρίχνουμε λίγο αλάτι και 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, όταν βράσει το νερό ρίχνουμε τις γαρίδες, εφόσον τις έχουμε πλύνει, πολύ καλά με άφθονο νερό τις βρύσης, και βράζουμε τις γαρίδες για 10 λεπτά . Βγάζουμε τις γαρίδες και τις κρατάμε στην άκρη. Αδειάζουμε το νερό, σε άλλη κατσαρόλα σουρώνοντάς το, για να το καθαρίσουμε από τα μουστάκια τις γαρίδας. Στο καθαρισμένο νερό (σουρωμένο) θα βράσουμε τα μακαρόνια.

Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε στην άκρη.

Στο νερό που βράσαμε τις γαρίδες, και το έχουμε σουρώσει,  βράζουμε τα μακαρόνια μας.

Σε μια μεσαία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τις σκελίδες σκόρδο κομμένο και όχι λιωμένο , τον μαϊντανό εφόσον τον έχουμε ψιλοκόψει και τέλος τις πράσινες πιπεριές που τις έχουμε τεμαχίσει σε μικρά κομμάτια, όταν ροδίσουν ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και το τοματάκι μαζί με το ούζο. Μόλις έχει αρχίζει να βράζει, προσθέτουμε μία μία τις γαρίδες και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά ακόμα, ενώ ταυτοχρόνως βράζουμε τα μακαρόνια.

Μόλις βράσουν τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα ,εφόσον έχουμε αδειάσει το νερό , παίρνουμε την σάλτσα με τις γαρίδες ,που είναι ήδη έτοιμα,και την ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα, και όταν πάρουν μια βράση για 5 λεπτά είναι πλέον έτοιμη, κατεβάζουμε από την φωτιά.

Η ονειρική γαριδομακαρονάδα σας είναι έτοιμη σερβιρίστε τη . Όχι τυριά και άλλα. Ελάχιστο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λευκό δροσερό κρασί!

Καλή επιτυχία η όρεξη είναι δεδομένη !!!!!!………

Πηγή: malamasfrozen