Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018 09:40

3πατη τυρόπιτα... με φέτα, γραβιέρα και γιαούρτι (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
3πατη τυρόπιτα... με φέτα, γραβιέρα και γιαούρτι (φωτογραφίες)

Ζουμερή γέμιση και τραγανό φύλλο, ό,τι καλύτερο για μια τυρόπιτα!

Μας βγάζει ασπροπρόσωπους σε τραπέζια διότι είναι και ευπαρουσίαστη!!!

Μπορεί από μόνη της να αποτελέσει με μια ωραία σαλάτα ένα γεύμα. Σε ατομική δόση είναι ένα απίθανο πρωϊνό, ένα νοστιμότατο κολατσιό και μέρος ενός μπουφέ στο γιορτινό ή το καθημερινή τραπέζι!

Το καλύτερο, δε, από όλα είναι ότι είναι πολύ εύκολη μια και θα χρησιμοποιήσουμε έτοιμο φύλλο κρούστας.

Πάμε και παρέα να την ετοιμάσουμε!

Υλικά: 1 πακέτο φύλλο κρούστας, 500 γρ. τυρί φέτα, 500 γρ. τυρί γραβιέρα, 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 4 αυγά, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, 120 γρ. βούτυρο για τα φύλλα, 1 κρέμα γάλακτος μικρή.

 

(Σε ατομική δόση)

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά, το γιαούρτι και τα τυριά και προσθέτουμε πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Λαδώνουμε ένα ταψί.  Αν υποθέσουμε ότι το πακέτο έχει 10 φύλλα τότε κρατάω 3 για κάτω, 4 για τις 2 στρώσεις (στη μέση της πίτας) και 3 για το τέλος. Λαδώνουμε καλά ένα-ένα τα φύλλα και απλώνουμε τα 3 φύλλα στη βάση του ταψιού.

Προσθέτω ένα μέρος από τα τρία της γέμιση, σκεπάζω με 2 φύλλα αφού τα βουτυρώσω προσθέτω πάλι γέμιση, 2 φύλλα βουτυρωμένα, την επόμενη στρώση και στο τέλος το τρίτο μέρος του μείγματος. Κλείνουμε με τα 3 φύλλα.
Κόβουμε όσο φύλλο περισσεύει με ένα κοφτερό μαχαίρι. Βουτυρώνουμε την επιφάνεια και στο τέλος περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C  για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά η τυρόπιτα. 
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε. 

Καλή όρεξη!


NEWSLETTER