Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011 12:28

Σκουπίδια και... πανηγύρια

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η οίηση που διακρίνει τη συμπεριφορά του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη δεν χρειάζεται ιδιαίτερες… συστάσεις. Αποτελεί οργανικό στοιχείο του τρόπου με τον οποίο πολιτεύεται περιβαλλόμενος από την αυλή των προθύμων να συμμετέχουν στην παραβίαση της κοινής λογικής και της δημοκρατικής λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ως εκ τούτου δεν εντυπωσιάζουν οι τόνοι με τους οποίους παρουσιάζει ως επίτευγμα την εκκίνηση μιας διαδικασίας με μεγάλα κενά τα οποία μεταξύ των άλλων υποδηλώνουν και το κυβερνητικό μπάχαλο. Μιας διαδικασίας που σχεδίασαν ορισμένοι κυβερνητικοί επιτελείς και προώθησε ασμένως ο κ. Τατούλης, από την οποία το υπουργείο Εσωτερικών κρατάει αποστάσεις ενώ η γραμματεία ΣΔΙΤ… πανηγυρίζει (τόσο καλά!).
Τα απίστευτα επιχειρήματα που επιστράτευσε ο ειδικός γραμματέας των έργων με ΣΔΙΤ Ν. Μαντζούφας για την ιστορία της χωροθέτησης, δείχνουν ότι κάποιοι κυβερνητικοί παράγοντες ενδιαφέρονται να φαίνεται ότι κινούνται πιστεύοντας ότι μπορούν να κρύψουν κάτω από το χαλί κρίσιμα ζητήματα όπως αυτό της χωροθέτησης. Η αστειότητα του επιχειρήματος ότι θα υπάρχουν μικρότερες αντιδράσεις αν τη χωροθέτηση κάνει ο ιδιώτης, υποδηλώνει όχι μόνον άγνοια αλλά πρόθεση περιφρόνησης των συλλογικών οργάνων και των αρμοδιοτήτων που έχουν ως εκφραστές των πολιτών της Περιφέρειας.
Ολοι όμως φαίνεται ότι συμφωνούν σε ένα σημείο το οποίο ανατρέπει όλες τις μεγαλοστομίες του περιφερειάρχη και επιβεβαιώνει αυτό για το οποίο εδώ και πολύ καιρό προειδοποιούμε από τις στήλες μας: Η επιλογή του αναδόχου θα γίνει κατά βάση με το κριτήριο του μικρότερου κόστους γιατί τη νύφη θα πληρώσουν οι πολίτες. Οπότε πάνε περίπατο οι άλλες... 3 αρχές που διατυμπανίζει εδώ και μήνες ο κ. Τατούλης (αυστηρή τήρηση της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας με ελαχιστοποίηση των ρύπων, δημιουργία μεγάλου κοινωνικού και οικονομικού οφέλους, ελαχιστοποίηση του υπολείμματος που θα οδηγείται σε ταφή). Παράλληλα όλοι πρέπει να ετοιμάζονται για το λογαριασμό καθώς το κόστος θα μετακυληθεί στα δημοτικά τέλη. Ενώ θα προστεθεί και το κόστος διαχείρισης της υπόθεσης από τους δήμους καθώς τα σκουπίδια θα μεταφέρονται σε μεγάλες αποστάσεις.
Για όλα αυτά οι "πρόθυμοι" κάνουν το κορόιδο, αλλά να δούμε τι θα κάνουν όταν θα έρθουν τα δύσκολα της χωροθέτησης (ψάξτε να βρείτε ποια είναι η... κεντροβαρική θέση) και ο λογαριασμός στους πολίτες τους οποίους έχει γδάρει η φοροεπιδρομή που ενορχηστρώνεται από τον πολιτικό τους φορέα.
Ηλίας Μπιτσάνης
ilias.bitsanis@eleftheriaonline.gr