Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016 20:09

Το... τραμ της ανάπτυξης μέσα στα πατατοχώραφα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

 

Ανεξάρτητα από τη διαφωνία που έχουν για τη χωροθέτηση του δρόμου Καλαμάτα - Σουληνάρι (και όχι Καλαμάτα - Ριζόμυλος όπως λανθασμένα έχει καθιερωθεί να λέγεται και να γράφεται), ο δήμαρχος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας Παναγιώτης Νίκας και ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης δείχνουν να συμφωνούν ότι η ανάπτυξη της περιοχής θα ξεκινήσει από την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου, που εκτείνεται από τον ποταμό Αρι έως το Πεταλίδι. 

Η παραθαλάσσια αυτή περιοχή βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας και είναι ιδανική τόσο για λειτουργία ξενοδοχείων όσο και για τουριστικές κατοικίες. Δυστυχώς όμως για πολλούς και διάφορους  λόγους, που είναι αδύνατο να αναλυθούν σε ένα άρθρο, μέχρι τώρα δίπλα στη θάλασσα υπάρχουν μόνο πατατοχώραφα, πυρηνελαιουργεία και καταυλισμοί τσιγγάνων. Θα ήταν όμως λάθος να μη επισημανθεί για μια ακόμα φορά ότι η περιοχή παραμένει αναξιοποίητη λόγω της ιδεοληψίας που κυριάρχησε για πολλές δεκαετίες στη Μεσσηνία και σύμφωνα με την οποία μόνο ο πρωτογενής τομέας (γεωργία, κτηνοτροφία) και ο δευτερογενής τομέας (βιομηχανία, κατασκευές κ.λπ.) οδηγούν στην πραγματική ανάπτυξη, ενώ ο τουρισμός οδηγεί σε… εξάρτηση από άλλες "πόλεις κράτη". 

Οταν όμως τα επεσήμανα όλα αυτά κατά τη διάρκεια της συζήτησης του ΓΠΣ της Καλαμάτας, ο μόνος που συμφώνησε ήταν ο πρώην δήμαρχος Σταύρος Μπένος, ο οποίος είχε προτείνει να δημιουργηθεί πρότυπος βιοκλιματικός οικισμός μεταξύ Ασπροχώματος και Παμίσου. Δυστυχώς όμως η πρόταση του κ. Μπένου πήγε στο… βρόντο, καθώς η πολιτική και επιχειρηματική ελίτ του νομού παραμένει συντηρητική και προσκολλημένη στον 20ό αιώνα. 

Υπάρχει ελπίδα να αξιοποιηθεί η παραθαλάσσια περιοχή μεταξύ του ποταμού Αρι και του Πεταλιδίου με οργανωμένο σχέδιο ώστε να αποφευχθούν τα πολεοδομικά εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί σε άλλες τουριστικές περιοχές; Θεωρητικά δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της οργανωμένης ανάπτυξης, αλλά πολύ φοβάμαι ότι είναι δύσκολο να συνεργαστούν τα Δημοτικά Συμβούλια Καλαμάτας και Μεσσήνης με στόχο να δημιουργήσουν ένα ενιαίο πολεοδομικό πλαίσιο για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Γι' αυτό εκτιμώ ότι τελικώς η περιοχή θα πολεοδομηθεί άναρχα και χωρίς σχέδιο, όπως πολεοδομήθηκαν όλες οι αναπτυγμένες τουριστικές περιοχές της Ελλάδας. Δυστυχώς κάποιοι πιστεύουν ακόμα ότι το… τραμ της ανάπτυξης πρέπει να διασχίζει βιομηχανικές περιοχές, τσιγγάνικους καταυλισμούς και πατατοχώραφα. 

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016 20:12