Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2017 20:01

Η τσιγγάνικη παραβατικότητα ζει και βασιλεύει στη Μεσσήνη 

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)
Η τσιγγάνικη παραβατικότητα ζει και βασιλεύει στη Μεσσήνη 

 

Την 1η Ιουνίου 2013 ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε με εντολή τού τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά τη Μεσσηνία, γιατί όπως σημείωνε μια μέρα νωρίτερα το ρεπορτάζ της “Ε”: 

“Η τσιγγάνικη παραβατικότητα έχει εξελιχτεί σε μάστιγα που πλήττει κυρίως τα χωριά των Δήμων Μεσσήνης και Καλαμάτας: Οι τσιγγάνοι κλέβουν κυριολεκτικά ό,τι βρουν και οι χωρικοί αισθάνονται κάθε άλλο παρά ασφαλείς. Αλλοι τσιγγάνοι κλέβουν σχεδόν αποκλειστικώς μέταλλα, τα οποία πουλάνε σε μάντρες ανακύκλωσης υλικών. Εν τω μεταξύ είναι κοινό μυστικό ότι τα τελευταία χρόνια κάποια μέλη της τσιγγάνικης κοινότητας ασχολούνται με εμπόριο ναρκωτικών και άλλες εγκληματικές δραστηριότητες με τις οποίες δεν ασχολούνταν στο παρελθόν. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί τσιγγάνοι, εκμεταλλευόμενοι τη γενικότερη έλλειψη ελέγχων στους δρόμους της Μεσσηνίας, οδηγούν επικίνδυνα θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των υπόλοιπων οδηγών. Η εικόνα της ανομίας συμπληρώνεται με την ανεξέλεγκτη δράση των τσιγγάνων στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας - όπου καθημερινώς τρομοκρατούν πολίτες και γιατρούς”. Μετά τη σύσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας ο κ. Δένδιας είχε πει στους δημοσιογράφους: “Ο σχεδιασμός της Αστυνομίας δεν είναι για να ανακοινώνεται. Ομως απέναντι στην πρόκληση που συνιστά η παραβατικότητα για τη ζωή του Ελληνα πολίτη θα υπάρχει η νόμιμη και συνταγματική απάντηση από την Ελληνική Αστυνομία”. 

Μετά από 3,5 χρόνια άλλαξαν μόνο η… κυβέρνηση και η δημοτική αρχή Μεσσήνης, ενώ η τσιγγάνικη παραβατικότητα ζει και βασιλεύει και θα μετατρέψει το Νησί σε γυφτομαχαλά αν η Πολιτεία δεν αντιληφθεί ότι η μικροεγκληματικότητα δεν αντιμετωπίζεται μόνο με αστυνομικά μέτρα. Δυστυχώς όμως τόσο η κυβέρνηση όσο και η τοπική αυτοδιοίκηση δεν κάνουν τίποτα απολύτως για την ενσωμάτωση των τσιγγάνων στην ελληνική κοινωνία. Αντιθέτως,αφήνουν τους τσιγγάνους ανεξέλεγκτους επιβραβεύοντας παράλληλα την παραβατική συμπεριφορά τους με επιδόματα και δωρεάν ιατρική περίθαλψη. Και ύστερα αναρωτιούνται τόσο γιατί αυξάνει η εγκληματική δράση των τσιγγάνων όσο και οι ακροδεξιές φωνές. Γιατί άραγε; 

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2017 18:49