Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 14 Μαϊος 2018 13:50

Φαρμακευτική κάνναβη και άλλα αρωματικά φυτά

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(7 ψήφοι)
Φαρμακευτική κάνναβη και άλλα αρωματικά φυτά

Οταν οι εισπράξεις από το ελαιόλαδο δεν ξεπερνούν τα 800 εκατ. ευρώ και το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει 1,5 δισ. ευρώ έσοδα από την καλλιέργεια της φαρμακευτικής κάνναβης, αποδεικνύεται και με τον πιο επίσημο τρόπο ότι η Ελλάδα έχει χάσει πλέον κάθε επαφή με την πραγματικότητα και γι’ αυτό αναζητεί την έξοδο από την ύφεση σε λιβάδια με... αρωματικά φυτά. Εννοείται ότι πριν την κυβέρνηση χιλιάδες Ελληνες είχαν πειστεί ότι μπορεί να γίνουν πλούσιοι με εναλλακτικές καλλιέργειες αρωματικών φυτών.

Αν είχαν ρωτήσει για τις εναλλακτικές καλλιέργειες οποιονδήποτε πραγματικό αγρότη θα τους είχε ενημερώσει ότι το μόνο αρωματικό φυτό που μπορεί να σε κάνει γρήγορα πλούσιο είναι το… χασίς, αλλά η παραγωγή και το εμπόριό του έχουν μεγάλο ρίσκο, καθώς μπορεί να σε οδηγήσουν στον Κορυδαλλό. Δυστυχώς όμως χιλιάδες Ελληνες άρχισαν να παράγουν ρίγανη, ιπποφαές και μαντζουράνα χωρίς να ρωτήσουν κανέναν και γρήγορα ανακάλυψαν ότι είναι πολύ δύσκολο να βρουν αγορά για τα προϊόντα τους και ότι τον 21ο αιώνα το δύσκολο δεν είναι να παράγεις αλλά να βρεις αγοραστές για το προϊόν σου. Δυστυχώς επίσης, το οικονομικό πάθημα δεν τους έγινε πολιτικό μάθημα και γι’ αυτό εκτός από εύκολο πλουτισμό οι περισσότεροι Ελληνες εξακολουθούν να αναζητούν και πολιτικούς σωτήρες που θα βγάλουν την οικονομία από την ύφεση με ένα “μαγικό φίλτρο” σαν αυτό που έδινε ο δρυΐδης στον Αστερίξ για να κατατροπώσει τους Ρωμαίους.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες και με τους μισούς Ελληνες στο Διαδίκτυο να αναζητούν μαγικά φίλτρα και αρωματικά φυτά, κάθε άλλο παρά απροσδόκητη είναι η πρόβλεψη του κυβερνητικού σχεδίου για έσοδα 1,5 δισ. ευρώ από τη φαρμακευτική κάνναβη. Αν νωρίτερα ο υπουργός Οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε μπει στον κόπο να ρωτήσει τους παραγωγούς και διακινητές… κάνναβης για την προοπτική του προϊόντος, θα τον είχαν ενημερώσει ότι 1,5 δισ. θα εισπράξει μόνο αν νομιμοποιηθεί η χρήση του χασίς και ανοίξει στην Καλαμάτα ίσος αριθμός coffeeshops με αυτόν που λειτουργεί στο Αμστερνταμ. Aν μάλιστα τα coffeeshops συνδυάσουν τα προϊόντα του “χόρτου” με μεσσηνιακό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο παρασκευάζοντας βιολογικό χασισέλαιο, το 1,5 δισ. θα το εισπράξει μόνο η Μεσσηνία.

Υ.Γ. Αν νομίζει η κυβέρνηση ότι θα μας τρελάνει με τα οικονομικά της σχέδια, πλανάται πλάνην οικτράν. Εχουμε και εμείς… ρηξικέλευθες ιδέες για να πάρουμε τα μυαλά της οικουμένης.

 

 

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr