Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018 13:44

Μαικήνας με τα λεφτά των φορολογουμένων

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Η ακύρωση του Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας από το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα όχι μόνο δεν έρχεται σε σύγκρουση με τις αξίες της δημοτικής αρχής, αλλά ουσιαστικά αποδεικνύει την ηγεμονία της στον προνομιούχο τομέα του πολιτισμού.

Η ηγεμονία αυτή ξεκίνησε όταν ο κ. Νίκας από την αρχή της θητείας του αφενός αμφισβήτησε έμπρακτα το πολιτιστικό μοντέλο όλων των προηγούμενων δημοτικών αρχών και αφετέρου δεν δίστασε να συγκρουστεί με εμβληματικές προσωπικότητες, όπως ήταν η πρώην καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Χορού Βίκυ Μαραγκοπούλου.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Νίκας με δυσκολία κρύβει τα αρνητικά αισθήματά του για τον "πολύτροπο" πολιτισμό, καθώς προτιμά τις λαϊκές παραστάσεις και φυσικά τη συνεργασία με τους μαζικούς συλλόγους. Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής η δημοτική αρχή έδωσε μεγάλη βαρύτητα στο Καρναβάλι, στο Φεστιβάλ Χορωδιών, στη  "Λευκή" και στη "Γαλάζια" Νύχτα, καθώς και στα παραδοσιακά πανηγύρια των χωριών. Παράλληλα ο κ. Νίκας αξιοποιώντας τις ευρωπαϊκές και κυβερνητικές χρηματοδοτήσεις διατήρησε ζωντανούς τους πολιτιστικούς θεσμούς της "Φάρις" και του Φεστιβάλ Χορού, στερώντας έτσι από την αντιπολίτευση την ευκαιρία να καταγγείλει την κατάργηση όσων με κόπο είχαν δημιουργήσει οι προηγούμενες δημοτικές αρχές. Ουσιαστικά ο κ. Νίκας προσάρμοσε το πολιτιστικό δίκτυο στα μέτρα του μετατρέποντάς το σε πολύτιμη δεξαμενή ψήφων για την παράταξή του. Το ίδιο φυσικά κάνουν όλοι οι δήμαρχοι σε κάθε γωνιά της Ελλάδας παριστάνοντας τον Μαικήνα με τα λεφτά των φορολογουμένων.

Προχθές ο κ. Νίκας απλώς έκανε επίδειξη δύναμης εκτιμώντας προφανώς ότι οι ψήφοι των νοικοκυραίων που ενοχλούνται από τη δυνατή μουσική είναι περισσότερες από τις ψήφους που θα έπαιρνε αν συνεχιζόταν το Φεστιβάλ Δρόμου. Ετσι και αλλιώς ο δήμαρχος Καλαμάτας γνωρίζει πολύ καλά ότι τις διαμαρτυρίες εναντίον του δεν πρόκειται να τις υπογράψουν ούτε οι σύλλογοι που στεγάζονται σε δημοτικά κτήρια ούτε οι φορείς που χρηματοδοτούνται από τον δημοτικό προϋπολογισμό.

 

Θανάσης Λαγός

lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018 13:49