Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019 18:21

Το ΠΑΜΕ διέλυσε τη ΓΣΕΕ

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)
Το ΠΑΜΕ διέλυσε τη ΓΣΕΕ

Τα κωμικοτραγικά γεγονότα στο Συνέδριο - φιάσκο της ΓΣΕΕ αποδεικνύουν μεταξύ άλλων ότι οι σημερινοί συνδικαλιστές δεν εκπροσωπούν τίποτα περισσότερο από τα προσωπικά τους συμφέροντα, αφού εδώ και πολλά χρόνια οι εργαζόμενοι έχουν γυρίσει τις πλάτες στα συνδικάτα.

Γι’ αυτό το ΠΑΜΕ, με την ανοχή βεβαίως της κυβέρνησης και της Αστυνομίας, κατάφερε παρά πολύ εύκολα να ματαιώσει το Συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα αφαιρώντας και το τελευταίο φύλλο συκής που κάλυπτε τη γύμνια του συνδικαλιστικού κινήματος στην Ελλάδα.

Ουσιαστικά το συνδικαλιστικό κίνημα είναι τόσο αδύναμο που δεν μπορεί να περιφρουρήσει το Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Στην απέναντι πλευρά το ΠΑΜΕ, ενώ δεν έχει αυξήσει τη δύναμή του εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την οργανωτική ικανότητα του ΚΚΕ και την απουσία της Αστυνομίας για να κάνει ό,τι έκαναν οι αντιμνημονιακές δυνάμεις το 2011.

Το ΠΑΜΕ λοιπόν έκανε επίδειξη δύναμης πάνω στο κουφάρι της ΓΣΕΕ, όπως το 2011 ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πάρτι πάνω στα συντρίμμια του μεταπολιτευτικού δικομματισμού. Ανεξάρτητα όμως από το αν το ΚΚΕ θα επιχειρήσει να κεφαλαιοποιήσει τη νίκη του στην Καλαμάτα, διαπιστώνουμε ότι μια καλά οργανωμένη ομάδα μπορεί να επιβάλει τη βούλησή της καταλύοντας όχι μόνο το νόμο αλλά και την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων.

Με απλά λόγια. Μια αντιδημοκρατική οργάνωση μπορεί αύριο το πρωί να εκμεταλλευτεί την αδιαφορία των πολιτών και να καταλύσει τους θεσμούς στους οποίους βασίζεται η δημοκρατία, χωρίς μάλιστα να γραφτεί ως είδηση στα πανελλαδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019 18:36