Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019 18:24

Επενδύσεις, επενδύσεις, επενδύσεις και τίποτε άλλο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)
Επενδύσεις, επενδύσεις, επενδύσεις και τίποτε άλλο

 

"Η Καλαμάτα είναι μια πανέμορφη πόλη που πρέπει να ανήκει στους κάτοικους της... δεν έχει ανάγκη για καμιά τουριστική ανάπτυξη... το μόνο που θα επιφέρει η τουριστική ανάπτυξη είναι προβλήματα και αλλοίωση του χαρακτήρα και ήθους της πόλης".

Αυτό ήταν το πρώτο σχόλιο που γράφτηκε στη σελίδα της "Ε" στο Facebook κάτω από το άρθρο "Είναι η Καλαμάτα τουριστική πόλη;". Και πριν τελειώσουν τα like δόθηκε με άλλο σχόλιο η εξής απάντηση στην ερώτηση του άρθρου: "Οχι δεν είναι και καλό είναι να μην γίνει ποτέ!!!".

Ουσιαστικά τα σχόλια εκφράζουν την υποβόσκουσα αντίληψη, που εκπορεύεται τόσο από τις δυνάμεις της συντήρησης που δε θέλουν ν' αλλάξει τίποτα, όσο και από τις δυνάμεις που θέλουν να τ' αλλάξουν όλα... για να μην αλλάξει τίποτα. Στην πραγματικότητα, και οι δύο πλευρές θέλουν να διατηρήσουν τα προνόμια που έχουν και τα οποία θα κινδυνέψουν από την οικονομική ανάπτυξη. Απλώς οι συντηρητικοί δεξιοί στρέφονται κατά των επενδύσεων στο όνομα της παράδοσης, ενώ οι αριστεροί στο όνομα της ισότητας και της οικολογίας.

Οι συντηρητικοί ονειρεύονται μια αριστοκρατική κοινωνία στην οποία αυτοί θα είναι οι άρχοντες που θα απολαμβάνουν τη θάλασσα, και η πλέμπα θα δουλεύει στα πατατοχώραφα για να πάρει επίδομα επιβίωσης. Στην απέναντι όχθη, οι αριστεροί ονειρεύονται να είναι διευθυντές σε ένα κρατικό ξενοδοχείο χωρίς πελάτες και να μοιράζουν επιδόματα επιβίωσης από την ντάτσα τους στη δυτική παραλία.

Εννοείται ότι και οι δύο πλευρές κατέχουν προνομιούχο θέση στην οικονομική κλίμακα του νομού - και δεν είναι λίγοι οι πολέμιοι κάθε αναπτυξιακής προσπάθειας οι οποίοι έχουν διασφαλίσει το μέλλον των παιδιών τους, εξασφαλίζοντάς τους προνομιακές σπουδές και μια θέση εργασίας στο εξωτερικό.

Οι υπόλοιποι, όσοι δηλαδή δεν είμαστε προνομιούχοι και ταυτόχρονα δεν ονειρευόμαστε να επιβιώσουμε με επιδόματα, θα πρέπει με κάθε τρόπο και από κάθε μετερίζι να ζητάμε επενδύσεις, επενδύσεις, επενδύσεις και τίποτε άλλο. Και επειδή το συγκριτικό πλεονέκτημα της Καλαμάτας είναι η γεωγραφική της θέση, μόνο οι τουριστικές επενδύσεις θα προσθέσουν πλούτο στην πόλη.

Διαφορετικά, σε λίγα χρόνια πολλοί από μας θ' αναγκαστούν να ψάξουν μια οποιαδήποτε δουλειά στο εξωτερικό και θα επικοινωνούμε μόνο μέσω skype.

Οπως οι προνομιούχοι με τα παιδιά τους.

 

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019 18:34