Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019 18:31

Στο γήπεδο του λαϊκισμού

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Τη διαχρονικότητα της ευαγγελικής φράσης "Μάχαιραν έδωκας, μάχαιραν θα λάβεις" αντιλήφθηκαν κατά τη διάρκεια των φετινών επετειακών εκδηλώσεων του Πολέμου της Ανεξαρτησίας οι κυβερνητικοί, οι οποίοι αρνούνται ακόμα και σήμερα να καταδικάσουν τις διαδηλώσεις που έγιναν το 2011 κατά τη διάρκεια των παρελάσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση Τσίπρα στις παρελάσεις της Δευτέρας, ακούγοντας από κάθε γωνιά το εμβατήριο "Μακεδονία ξακουστή", βρέθηκε αντιμέτωπη με τις τακτικές που χρησιμοποίησε η ίδια για να κατακτήσει την εξουσία, εργαλειοποιώντας το "λαϊκό αίσθημα". Τα κυβερνητικά στελέχη, αν διάβαζαν ιστορία, θα γνώριζαν ότι στο γήπεδο του λαϊκισμού πάντα ο "σοσιαλισμός" χάνει στον τελικό από τον "πατριωτισμό".

Στην άλλη άκρη της Βουλής, η Νέα Δημοκρατία δείχνει αδύναμη να μετατρέψει το πάθημα του ΣΥΡΙΖΑ σε μάθημα για τη μελλοντική της πορεία, γι' αυτό συνεχίζει να ψαρεύει ψήφους στα θολά νερά του υπερπατριωτισμού. Με την πολιτική της αυτή, η ηγεσία της ΝΔ κινδυνεύει μελλοντικά να βρεθεί αντιμέτωπη με τους φανατικούς υπερπατριώτες, όπως η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε αντιμέτωπη με τους φανατικούς αντιευρωπαίους μετά το δημοψήφισμα του 2015.

Εύχομαι -δηλαδή φοβάμαι- να μην πληρώσουμε και τις υπερπατριωτικές κορώνες όσο πληρώσαμε τις αντιμνημονιακές κραυγές.

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019 18:26