Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 20 Μαϊος 2012 14:55

Κόμματα και ψηφοφόροι στο θέατρο του παραλόγου

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Γενικώς δεν πιστεύω τις θεωρίες συνωμοσίας. Αυτή τη φορά όμως πιστεύω ότι έχουν συνωμοτήσει τα κόμματα και προσπαθούν να μας τρελάνουν. Ή μάλλον, η κοινωνία προσπαθεί να τρελάνει τους πολιτικούς και οι πολιτικοί τους ψηφοφόρους. Σε κάθε περίπτωση, όσα συμβαίνουν πλέον στην Ελλάδα δεν μπορούν να εξηγηθούν με όρους λογικής καθώς η κατάρρευση του πύργου της παραοικονομίας έχει μετατρέψει την πολιτική σκηνή σε ένα απέραντο θέατρο του παράλογου. Στη μέση αυτής της σκηνής έχει στηθεί η κάλπη της 17ης Ιουνίου και οι ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν ευρώ ή δραχμή, συντασσόμενοι με τις μνημονιακές ή τις αντιμνημονιακές δυνάμεις.

Εδώ τελειώνει η λογική, καθώς οι ψηφοφόροι, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, θέλουν το ευρώ αλλά διαφωνούν με το μνημόνιο. Οι ψηφοφόροι θέλουν να μείνουμε στην Ευρωζώνη για να συνεχιστούν οι επιδοτήσεις, αλλά δεν θέλουν να συνεχιστεί η πολιτική της λιτότητας που οδήγησε στη συρρίκνωση των εισοδημάτων τους. Ουσιαστικά θέλουν να συνεχιστεί η δανειακή ευημερία των προηγούμενων χρόνων. "Λογική" επιθυμία, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν πλέον... δανειστές. Ή μάλλον για να κυριολεκτούμε, οι δανειστές θέλουν να εφαρμοστεί πλήρως το μνημόνιο για να συνεχίσουν να στέλνουν χρήματα.

Φαύλος κύκλος και… μπέρδεμα. Οι ψηφοφόροι όμως μισούν τα μπερδέματα και λατρεύουν τα απλοϊκά διλήμματα. Μια ζωή ψήφιζαν απαντώντας σε απλοϊκά διλήμματα κι έτσι θα ψηφίσουν και τώρα. Εδώ λοιπόν καλούνται να τους βοηθήσουν τα κόμματα.

Η Νέα Δημοκρατία θέτει το δίλημμα "ευρώ ή δραχμή" και εμφανίζεται ως εγγυήτρια της ευρωπαϊκής πορείας της Ελλάδας. Οι ψηφοφόροι όμως μπερδεύονται γιατί θυμούνται ακόμα τη Νέα Δημοκρατία ως ηγέτιδα των… αντιμνημονιακών δυνάμεων και το ΠΑΣΟΚ να την κατηγορεί ως αντιευρωπαϊκό κόμμα. Μπερδεύονται ακόμα περισσότερο όταν ακούν ότι θα επιστρέψουν στη Νέα Δημοκρατία η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο Στέφανος Μάνος. Δεν μπορούν να καταλάβουν πώς είναι δυνατόν να εγγυηθούν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας ένας αντιμνημονιακός πρόεδρος, δυο μνημονιακοί πρόεδροι που καλώς ή κακώς δεν κατόρθωσαν να εκλεγούν, κι ένας πρωταθλητής της κυβίστησης που τον έχουν πάρει χαμπάρι ακόμα και οι ακροδεξιοί. Οπως φαίνεται, η Νέα Δημοκρατία ζήλεψε τις… συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και σκέφτεται να αποκτήσει περισσότερες.

Οι ψηφοφόροι όμως αντιπαθούν τα… αντίγραφα και προτιμούν τα πρωτότυπα. Γι' αυτό είναι πιθανότερο να ψηφίσουν τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Ετσι κι αλλιώς ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει ολοένα και περισσότερο με το ΠΑΣΟΚ που υποστήριζε πριν τις εκλογές του 2009 ότι… υπάρχουν λεφτά. Οι ψηφοφόροι ήξεραν κατά βάθος ότι δεν υπάρχουν λεφτά, αλλά δεν ήθελαν να το παραδεχτούν και στην κάλπη. Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι το χρέος και το έλλειμμα μπορούν να μειωθούν χωρίς θυσίες. Οι ψηφοφόροι ξέρουν κατά βάθος ότι αυτό δεν γίνεται, αλλά δεν θέλουν να το παραδεχτούν στην κάλπη. Ετσι κι αλλιώς αυτοί πληρώνουν στο τέλος - και άρα θα ψηφίσουν ό,τι θέλουν! Το 2009 ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και το πλήρωσαν με μισθούς πετσοκομμένους. Τώρα είναι αποφασισμένοι να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ και ας πληρώσουν με μισθούς Βουλγαρίας.

Τέλος πάντων, ακόμα και ΚΚΕ θα ψηφίσουν, αλλά ΠΑΣΟΚ δεν ψηφίζουν. Από τότε που έφυγε ο Γιώργος και ανέλαβε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τους εκσυγχρονιστές, το κόμμα έχασε την ψυχή του και τη… Λούκα Κατσέλη. Εχασε και το Χάρη Καστανίδη, αλλά αυτός μπορεί να επιστρέψει γιατί... τσακώθηκε με την Κατσέλη. Ανεξάρτητα από το αν θα γυρίσει όμως ο Χάρης, στο ΠΑΣΟΚ ανακαλύπτουν ότι είναι "κακό χωριό τα λίγα σπίτια" κι ότι μετά τις εκλογές κινδυνεύει να γίνει το κόμμα σαν τις… συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγα σπίτια και στο… ΚΚΕ - αλλά το Σπίτι του Λαού ποτέ δεν είχε πολυκοσμία. Οι σύντροφοι του Περισσού όμως τα έχουν πάρει στο κρανίο γιατί έχει μεγάλα ποσοστά ο ΣΥΡΙΖΑ. Για τον ίδιο λόγο τα έχει πάρει στο κρανίο και ο Φώτης Κουβέλης, αλλά ως συνήθως οι ψηφοφόροι ελάχιστη σημασία δίνουν στα μικρά κόμματα. Συνήθως τους δίνουν και ελάχιστες ψήφους, όμως αυτή τη φορά ίσως τους δώσουν περισσότερες, γιατί σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στις 17 Ιουνίου θα έχουν… σφίξει οι ζέστες.

Ας μην ξεχνάμε αυτό που αναφέραμε στην αρχή. Οι ψηφοφόροι θέλουν να τρελάνουν τους πολιτικούς. Γι' αυτό άλλωστε στις προηγούμενες εκλογές ψήφισαν… Ανεξάρτητους Ελληνες και Χρυσή Αυγή. Ο μέσος ψηφοφόρος είναι εκδικητικός: Εστειλε λοιπόν στη Βουλή τον Καμμένο και το Μιχαλολιάκο για να εκδικηθεί όσους του έκοψαν το μισθό. Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου θα τιμωρήσει όσους... ζούσαν με τα δανεικά.

Πώς; Δεν είναι λογικά όλα αυτά; Αυτό το είπαμε από την αρχή. Οσα συμβαίνουν πλέον στην Ελλάδα δεν μπορούν να εξηγηθούν με όρους λογικής, καθώς η κατάρρευση του πύργου της παραοικονομίας έχει μετατρέψει την πολιτική σκηνή σε ένα απέραντο θέατρο του παραλόγου...

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Μαϊος 2012 11:42