Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019 17:43

Γήπεδα στο κυμοθάλασσο και ανεργία στα... ουράνια

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(8 ψήφοι)
Γήπεδα στο κυμοθάλασσο και ανεργία στα... ουράνια

Οι φοιτητές των Οικονομικών Σχολών μαθαίνουν ήδη από το πρώτο έτος των σπουδών τους ότι 1) το οικονομικό πρόβλημα είναι στην πραγματικότητα πρόβλημα έλλειψης παραγωγικών συντελεστών και 2) η σωστή κατανομή των πόρων οδηγεί στην ανάπτυξη, ενώ η σπατάλη τους στη φτώχεια και στη μετανάστευση.

Αυτό όμως που γνωρίζουν ακόμα κι οι πρωτοετείς φοιτητές των Οικονομικών Σχολών φαίνεται να το αγνοούν επιδεικτικά οι τοπικοί άρχοντες και οι επίδοξοι διάδοχοί τους που σπαταλούν για ψηφοθηρικούς λόγους τα 49 παραθαλάσσια στρέμματα από τον Νέδοντα έως τον Κορδία.

Υπενθυμίζουμε ότι τα 49 παραθαλάσσια στρέμματα θα αξιοποιούνταν από ιδιώτη εάν οι κρατιστές δεν σταματούσαν την πώλησή τους από το ΤΑΙΠΕΔ. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι στον αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης και υπέρ της παραχώρησής τους από το κράτος στο δήμο πρωτοστάτησε ο κατά δήλωσή του "φιλελεύθερος" δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Προσωπικά πιστεύω ότι ο κ. Νίκας είναι "κρατιστής με πολιτικά", αλλά προφανέστατα η ηγεσία της Πειραιώς έχει άλλη άποψη. Πιστεύει μάλλον ότι αν εκλεγεί περιφερειάρχης ο Π. Νίκας θα απελευθερώσει την αγορά που δεν απελευθέρωσε ο έτερος "φιλελεύθερος" (κατά δήλωσή του επίσης) Πέτρος Τατούλης.

Ανεξάρτητα όμως από τις αυταπάτες και τις ψευδαισθήσεις της Πειραιώς -που θα συγκρουστούν σύντομα με την πραγματικότητα όπως συγκρούστηκε και η επιλογή υποψήφιου περιφερειάρχη το 2014- για ιστορικούς και μόνο λόγους οφείλουμε να ρωτήσουμε: Πόσες θέσεις εργασίας θα δημιουργήσει στα 49 στρέμματα ο Δήμος Καλαμάτας και πόσες θέσεις θα δημιουργούνταν αν κατασκευάζονταν και λειτουργούσαν εκεί τουλάχιστον 3 ιδιωτικές ξενοδοχειακές μονάδες;

Οφείλουμε ακόμη να ρωτήσουμε: Από πού κι ως πού τα γήπεδα και οι αθλητικές εγκαταστάσεις πρέπει να έχουν... θέα στη θάλασσα και δεν κατασκευάζονται σε λιγότερο τουριστικά οικόπεδα;

Κλείνοντας, θα θέλαμε επίσης να ρωτήσουμε πώς ο δήμος θα αξιοποιήσει τα 49 παραθαλάσσια στρέμματα, ενώ δεν μπορεί να προστατεύσει την περιουσία του στο Πάρκο Σιδηροδρόμων και στο Ανατολικό Κέντρο;

Εννοείται ότι δεν περιμένουμε καμία απάντηση από τους κρατιστές οι οποίοι, όχι μόνο χρεοκόπησαν την ελληνική οικονομία, αλλά εξακολουθούν να σπαταλούν πόρους κατασκευάζοντας γήπεδα στο κυμοθάλασσο, με αντάλλαγμα τις ψήφους των παραγόντων που χρησιμοποιούν... δωρεάν τις εγκαταστάσεις.

Πώς είπαμε ότι θα μειωθεί η ανεργία, δήμαρχε;

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019 17:56