Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 09 Μαϊος 2019 12:38

Επτασφράγιστο μυστικό τα χαρακτηριστικά του δρόμου!

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(7 ψήφοι)

 

Οταν ο τότε υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς ανακοίνωσε την κατασκευή του κλειστού αυτοκινητόδρομου Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα, έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομερή στοιχεία για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά (πλάτος δρόμου, κόμβοι, γέφυρες, σήραγγες κ.λπ.), για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, καθώς και για τον χρόνο που θα κερδίζουν οι ταξιδιώτες σε κάθε τμήμα του δρόμου. Με βάση αυτά τα στοιχεία γνωμοδότησαν οι δήμοι και προσέφυγαν στη δικαιοσύνη πολίτες για να προστατέψουν την περιουσία τους, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους.

Αντιθέτως ο νυν υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, και φυσικά ο γραμματέας του υπουργείου που είναι ταυτόχρονα και υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Δέδες, ένα μήνα πριν από τη δημοπράτηση του έργου βελτίωσης του δρόμου Καλαμάτα (ή μήπως Αεροδρόμιο, γιατί ο δρόμος δεν θα φτάσει ποτέ στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα;) - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα ούτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου, ούτε τη χάραξή του, ούτε τους χρόνους που θα χρειάζεται ο οδηγός για να διανύσει τη διαδρομή αυτή μετά την ολοκλήρωση των συγκεκριμένων εργασιών.

Κατά την ταπεινή μου άποψη, η Μεσσηνία θα χάσει μια τεράστια ευκαιρία να αποκτήσει σύγχρονο δίκτυο και να ανέβει επίπεδο στον τουριστικό χάρτη, αν απλώς βελτιωθεί ο δρόμος, αντί να κατασκευαστεί ένας ασφαλής κλειστός αυτοκινητόδρομος. Εννοείται δε ότι εάν δαπανηθούν 200 εκατομμύρια για μια βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου... η Μεσσηνία δεν θα αποκτήσει ποτέ έναν σύγχρονο και ασφαλή εσωτερικό οδικό άξονα.

Θα συνεχίσουμε αύριο.

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Μαϊος 2019 12:47