Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 10 Μαϊος 2019 20:32

Εσκεμμένη υποβάθμιση του Καλαμάτα - Ριζόμυλος

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)
Εσκεμμένη υποβάθμιση του Καλαμάτα - Ριζόμυλος

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την επόμενη τετραετία στη Μεσσηνία θα γίνουν τέσσερα μεγάλα έργα υποδομών, από τα οποία θα εξαρτηθεί η μελλοντική ανάπτυξη του νομού.

Συγκεκριμένα θα κατασκευαστεί ο αυτοκινητόδρομος Καλό Νερό - Τσακώνα, θα βελτιωθεί ο δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, θα αναβαθμιστεί το αεροδρόμιο "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" και τέλος θα αξιοποιηθεί η μαρίνα της Πύλου.

Σε μια κανονική χώρα οι υποψήφιοι περιφερειάρχες Πελοποννήσου και οι υποψήφιοι δήμαρχοι θα συζητούσαν κυρίως για τα μεγάλα αυτά έργα και θα προετοιμάζονταν για την επόμενη μέρα. Στην Πελοπόννησο και τη Μεσσηνία οι περισσότεροι υποψήφιοι απλώς κυνηγούν ψήφους τάζοντας καρπούς από το... λεφτόδεντρο. Σε διαφορετική περίπτωση θα είχαν αντιληφθεί ότι η κυβέρνηση υποβαθμίζει εσκεμμένα ένα από τα τέσσερα μεγάλα έργα του νομού και συγκεκριμένα τη βελτίωση του δρόμου Καλαμάτα - Μεσσήνη - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη. Προφανώς οι υποψήφιοι είτε δεν θέλουν είτε δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι η Μεσσηνία χάνει μια τεράστια ευκαιρία να αναβαθμίσει το τουριστικό της προϊόν με την κατασκευή ενός ασφαλούς κλειστού αυτοκινητόδρομου που θα συνέδεε το αεροδρόμιο της Καλαμάτας με τους προορισμούς του Δήμου Μεσσήνης και του Δήμου Πύλου - Νέστορος.

Ειλικρινά δεν ξέρω αν οι υποψήφιοι δεν μπορούν να αντιληφθούν τις επιπτώσεις της υποβάθμισης των τεχνικών χαρακτηριστικών του αυτοκινητόδρομου στο τουριστικό προϊόν της Μεσσηνίας ή αν απλώς λαϊκίζουν αδιαφορώντας για την ανάπτυξη του νομού. Ούτε γνωρίζω αν είναι περισσότερο επικίνδυνοι εκείνοι που σιωπούν, γιατί δεν μπορούν να αντιληφθούν τις επιπτώσεις ή εκείνοι που βάζουν την εκλογή τους πάνω από την ανάπτυξη της Μεσσηνίας. Είμαι όμως απολύτως βέβαιος ότι η Μεσσηνία κινδυνεύει να χάσει ακόμα μια ευκαιρία εκσυγχρονισμού των υποδομών της επειδή οι πολιτικοί της κυνηγούν... σταυρούς.

Σε κάθε περίπτωση η μόνη που μπορεί να σταματήσει το έγκλημα σε βάρος της Μεσσηνίας είναι η επόμενη κυβέρνηση ακυρώνοντας το διαγωνισμό (που έτσι και αλλιώς είναι μετέωρος, καθώς δεν έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση). Δυστυχώς όμως μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι αράδες, η τοπική Νέα Δημοκρατία δεν δείχνει να έχει τα αντανακλαστικά που απαιτούνται για να σταματήσει το έγκλημα σε βάρος του νομού και κανένα άλλο κόμμα δεν διαθέτει τη δύναμη που απαιτείται για να αποτρέψει την υποβάθμιση του κλειστού αυτοκινητόδρομου σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας.

Υ.Γ. Ευτυχώς στο παρελθόν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων τόσο ο τότε νομάρχης Δημήτρης Δράκος όσο και ο δήμαρχος Γιώργος Κουτσούλης, κλείνοντας τα αυτιά στις "σειρήνες" που ήθελαν να κάνουν τον περιφερειακό της Καλαμάτας σαν τη... Νέα Είσοδο.

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Μαϊος 2019 20:33