Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 06 Αυγούστου 2019 13:24

Ραντεβού στα πανηγύρια

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Ραντεβού στα πανηγύρια

 

Με τους προέδρους των Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα ο νέος περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και μετά τη συνάντηση έγραψε μεταξύ άλλων στην προσωπική του σελίδα στο Facebook:

"Μεταξύ άλλων συζητήσαμε για τα μεγάλα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν άμεσα, όπως τα απορρίμματα και η βελτίωση του οδικού δικτύου αλλά και για τις νέες προοπτικές που ανοίγονται, όπως η χρήση φυσικού αερίου κ.ά. Κατά τη συζήτησή μας, η οποία είχε διάρκεια περίπου δύο ωρών, είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με τις στοχευμένες ενέργειες, στις οποίες πρέπει να προβούμε από κοινού για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στην Περιφέρειά μας. Μου εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και τις προτάσεις τους. Κοινός στόχος είναι η δημιουργική μεταξύ μας συνεργασία, η οποία είναι απαραίτητη για την πορεία προς την ανάπτυξη, που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει η Περιφέρειά μας".

Δεν θέλω να χαλάσω την... ωραία ατμόσφαιρα, ούτε να προβοκάρω το αισιόδοξο κλίμα, αλλά ειλικρινά θα ήθελα να μάθω αν κατά τη διάρκεια της δίωρης συνάντησης επιχείρησαν να κάνουν έναν απολογισμό για τα τρία Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης και τα δύο ΕΣΠΑ. Αλήθεια πόσες καινοτόμες επιχειρησιακές δράσεις αναπτύχθηκαν με τα ευρωπαϊκά χρήματα και πόσες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια;

Θα ρωτούσα και αν οι εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας είναι υπέρ της ενίσχυσης του ανταγωνισμού και της πλήρους απελευθέρωσης της αγοράς και των επαγγελμάτων, αλλά είπαμε, δεν θέλω να χαλάσω αυγουστιάτικα την ωραία ατμόσφαιρα και το αισιόδοξο κλίμα.

Ραντεβού στα... πανηγύρια πατριώτες.

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Αυγούστου 2019 13:33