Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019 18:37

Ψυχή δεν θα μείνει

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)
Ψυχή δεν θα μείνει

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Μπρουνέλ του Λονδίνου για τη μετανάστευση εξειδικευμένων - μορφωμένων Ελλήνων από το 2008 μέχρι και το 2016, αποδεικνύεται ότι υπάρχουν εξίσου σημαντικοί λόγοι εκτός από τους οικονομικούς που ωθούν τους νέους στο να αποδημήσουν.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας που αναδημοσίευσαν "Τα Νέα", πολλοί από 427.000 Ελληνες που μετανάστευσαν στα χρόνια της ύφεσης, έφυγαν από την Ελλάδα επειδή δεν άντεχαν τις "χρόνιες δυσλειτουργίες της ελληνικής κοινωνίας, οι οποίες οξύνθηκαν κατά τη διάρκεια της ύφεσης, όπως αυτές αντικατοπτρίστηκαν (ή αντικατοπτρίζονται) στους καταρρέοντες κοινωνικοπολιτικούς θεσμούς και στην αδικία που κυριάρχησε (ή και κυριαρχεί) στον κοινωνικό και επαγγελματικό στίβο".

Με απλά λόγια, η έρευνα επιβεβαιώνει αυτό που όλοι γνωρίζουμε: Χιλιάδες νέοι επιστήμονες προτίμησαν την ευρωπαϊκή κανονικότητα επειδή δεν άντεξαν τη βαλκανική τριτοκοσμικότητα, την κομματοκρατία και την αναξιοκρατία. Δυστυχώς ούτε η τωρινή κυβέρνηση δεν δείχνει διατεθειμένη να βάλει τέλος στο καθεστώς αναξιοκρατίας, καθώς συνεχίζει να διαχειρίζεται το κράτος ως λάφυρο διορίζοντας παντού αποτυχημένους υποψηφίους και πρωτοκλασάτα κομματικά στελέχη. Δυστυχώς επίσης τόσο οι περισσότερες περιφερειακές αρχές όσο και οι περισσότερες δημοτικές αρχές εξακολουθούν να διαχειρίζονται τους ΟΤΑ ως λάφυρο διορίζοντας παντού αποτυχημένους υποψηφίους. Τον κύκλο των αποτυχημένων πρακτικών κλείνουν οι ιδιώτες επιχειρηματίες που συνηθίζουν να προσλαμβάνουν με ημιαπασχόληση ανειδίκευτους εργαζόμενους για να τους απασχολήσουν πλήρως (αλλά με τη μισή αμοιβή) σε ειδικευμένες θέσεις εργασίας. Ψυχή δεν θα μείνει.

lathanasis@yahoo.gr

Θανάσης Λαγός 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019 13:34