Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019 18:41

Προσθήκη αξίας ή απλώς μάχη για την ίδια πίτα;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η αλλαγής σελίδας στη διοίκηση του ξενοδοχείου "Elite City Resort" και η στροφή του προς τη διεθνή αγορά σηματοδοτεί ουσιαστικά το τέλος ενός εσωστρεφούς κύκλου που έβαζε τροχοπέδη στη μεσσηνιακή οικονομία.

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Νικήτας Κάρτσωνας κάνει τώρα ένα τεράστιο άλμα για τα μεσσηνιακά δεδομένα, αναθέτοντας σε ειδική εταιρεία τη διαχείριση του "Elite City Resort" - ενώ παράλληλα στρέφεται προς τη διεθνή τουριστική αγορά, καθώς η εγχώρια πελατεία δεν μπορεί από μόνη της να κρατήσει σε υψηλά επίπεδα τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Υπενθυμίζοντας ότι και η ΤΕΜΕΣ Α.Ε. αναθέτει τη διαχείριση των ξενοδοχείων της Costa Navarino σε καταξιωμένες εταιρείες, θα επισημάνουμε ότι κάθε άλλο παρά εύκολη είναι η μετάβαση σε έναν άλλο τρόπο διοίκησης και διαχείρισης, ακόμα και όταν ο νέος είναι ολοφάνερα πιο σύγχρονος από εκείνον που αντικαθιστά. Δεν είναι λίγες οι παραδοσιακές επιχειρήσεις που παραμένουν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας επειδή φοβούνται να περάσουν στη σύγχρονη εποχή. Ούτε είναι λίγες οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στη Μεσσηνία που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι μπορούν να επιβιώσουν κάνοντας αρπαχτές τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ενώ υπολειτουργούν τους υπόλοιπους μήνες.

Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τι πιστεύει ο καθένας για το μαγαζί του, μια ξενοδοχειακή μονάδα που επιβιώνει χάρη στα... γαμήλια τραπέζια μάλλον προκαλεί ζημιά στην τοπική οικονομία, αφού στην πραγματικότητα αποσπά ένα κομμάτι από την υπάρχουσα πίτα αντί να προσθέτει νέα κομμάτια. Δυστυχώς όμως αρκετές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, αντί να φέρνουν κόσμο στην Καλαμάτα, επιβιώνουν αποσπώντας απλώς τοπικούς πελάτες από τις ταβέρνες, τις καφετέριες και τα μπαρ.

Σε αυτές τις συνθήκες, η στροφή του "Elite City Resort" προς τη διεθνή αγορά ενδέχεται να σηματοδοτήσει την αρχή ενός ενάρετου κύκλου εξωστρέφειας, που θα προσθέσει υπεραξία στο τουριστικό προϊόν της Μεσσηνίας. Θα βρει μιμητές;

lathanasis@yahoo.gr

Θανάσης Λαγός 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019 18:41