Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019 13:02

Μαθητές της παρανομίας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)
Μαθητές της παρανομίας

Κάθε Παρασκευή βράδυ (αλλά και πολλά άλλα βράδια) ανήλικοι μαθητές δημοτικού και γυμνασίου κάνουν στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας και στον πεζόδρομο της Αριστομένους σούζες, παντιλίκια και επικίνδυνους ελιγμούς ανάμεσα σε πεζούς και μικρότερα παιδιά.

Ειλικρινά δεν με ανησυχεί η ενέργεια των μικρών ποδηλατιστών και ούτε φυσικά θα την σχολιάσω. Με τρομάζει όμως η απάθεια, με την οποία αντιμετωπίζεται από όλους η μικροπαραβατική συμπεριφορά των ανηλίκων. Ουσιαστικά θεωρείται απόλυτα φυσιολογική η παρενόχληση των πεζών και η έκθεση σε κίνδυνο των μικρότερων παιδιών που παίζουν στην πλατεία και στον πεζόδρομο.

Εννοείται ότι η Αστυνομία δεν είναι αρμόδια για να λύσει το πρόβλημα. Αλίμονο στην κοινωνία που θα καλέσει αστυνομικούς για να επαναφέρουν στην τάξη ανήλικους μαθητές δημοτικού και γυμνασίου. Εννοείται επίσης ότι ούτε η εκπαιδευτική κοινότητα μπορεί να αντιμετωπίσει εκτός σχολείου τη μικροπαραβατική συμπεριφορά των μαθητών της. Βεβαίως σε έναν ιδανικό κόσμο, αν η Αστυνομία έκανε σωστά τη δουλειά της συλλαμβάνοντας (για παράδειγμα) όλους όσοι περνάνε με κόκκινο, οι μαθητές θα γνώριζαν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για παρανομίες. Σε έναν ιδανικότερο κόσμο οι δάσκαλοι και οι καθηγητές όχι μόνο θα έλεγαν, αλλά θα έδειχναν έμπρακτα στους μαθητές τους ότι η ελευθερία του καθενός μας σταματά εκεί που ξεκινά η ελευθερία του άλλου.

Δυστυχώς όμως δεν ζούμε σε έναν ιδανικό κόσμο. Αντιθέτως ζούμε σε έναν κόσμο που ενώ πολλοί γονείς είναι έτοιμοι να διαδηλώσουν για να μην έρθουν μουσουλμάνοι μετανάστες, δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι ο κανακάρης τους και η "πριγκίπισσά" τους έχουν πιο απολίτιστη συμπεριφορά από τα παιδιά του τρίτου κόσμου. Δυστυχώς επίσης αν τους μιλήσεις για την απολίτιστη συμπεριφορά των παιδιών θα ξινίσουν τα μούτρα τους και ενδεχομένως να σε πουν και φασίστα, καθώς δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι οι σημερινοί μαθητές της παρανομίας θα γίνουν οι αυριανοί φασίστες που θα αδιαφορούν για την ελευθερία και την ησυχία των άλλων.

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019 13:03