Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019 13:31

Ποιος θα σταματήσει τους σκοταδιστές;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(7 ψήφοι)

Η τοπική πολιτική, επιχειρηματική και πνευματική ελίτ θα εκθέσει τις απόψεις της για το 5G; Ή θα συνεχίσει να σιωπά, αφήνοντας για ακόμα μια φορά δυο-τρεις δημοσιολόγους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα;

Σε αυτό το ερώτημα θα απαντήσουν με τη στάση τους το προσεχές διάστημα οι βουλευτές της Μεσσηνίας, τα κόμματα, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Εννοείται ότι τυχόν αφωνία τους θα προσμετρηθεί ως σιωπηρή αποδοχή των σκοταδιστικών απόψεων, που δυστυχώς επικράτησαν και «επισημοποιήθηκαν» με την προχθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.

Ειδικά ο Μεσσήνιος πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, τη θεσμική ιδιότητα του οποίου σέβομαι απεριόριστα, θα πρέπει να βγει μπροστά και να σταματήσει το νέο αυτό κύμα σκοταδισμού, όπως έκανε και με το προηγούμενο της εγκληματικής συμμορίας. Δίπλα του πρέπει να σταθούν όχι μόνο οι κυβερνητικοί βουλευτές του νομού, αλλά και η κομματική οργάνωση, αποδεικνύοντας ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είναι τεχνοφοβική και ότι εκπροσωπεί τις δυνάμεις της προόδου.

Το ίδιο πρέπει να κάνει και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, κόβοντας τον ομφάλιο λώρο που συνδέει μέλη του κόμματός του με παρανοϊκούς οι οποίοι πιστεύουν πως η Ελλάδα θα σωθεί με μια μετοχή της... Τράπεζας Ανατολής. Ο κ. Χαρίτσης και ο ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε, θα πρέπει να υπερασπιστούν την κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα που υπέγραψε τις συμβάσεις για τις δοκιμές του 5G σε Καλαμάτα, Ζωγράφου και Τρίκαλα. Δυστυχώς βέβαια, οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ με την ψήφο τους και τη στάση τους χρέωσαν και στην κυβέρνηση Τσίπρα το δήθεν «πείραμα» της Καλαμάτας.

Τη σιωπή της θα πρέπει να σπάσει και η επιχειρηματική κοινότητα της Μεσσηνίας, αφού η τεχνολογία 5G είναι αναγκαία για την ανάπτυξη του νομού και δεν πρέπει να στέλνονται λάθος μηνύματα στον υπόλοιπο κόσμο. Επιμελητήριο, Εμπορικοί Σύλλογοι και Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο πρέπει να τοποθετηθούν δημόσια, πριν κακοφορμίσει η πληγή που άνοιξε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.

Τέλος, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου θα πρέπει όχι μόνο να πάρει θέση, αλλά να διοργανώσει και επιστημονικές εκδηλώσεις για το θέμα, ώστε να διαλυθεί το σκοτάδι που κάλυψε την Καλαμάτα. Προσωπικά θα ήθελα το ίδιο να πράξουν και επιστημονικές ενώσεις όπως ο Ιατρικός Σύλλογος, το ΤΕΕ, ο Δικηγορικός Σύλλογος, η ΔΟΕ, η ΕΛΜΕ κ.λπ.

Ειλικρινά, δεν ξέρω αν θα τολμήσουν να συγκρουστούν με το σκοταδισμό. Είμαι βέβαιος όμως ότι, αν σιωπήσουν όπως και τις προηγούμενες φορές, τότε η επόμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ενδέχεται να αφορά την απαγόρευση των εμβολίων, και η μεθεπόμενη την κατάργηση των πολυτεχνείων και των μονάδων εντατικής θεραπείας - γιατί πάντα κάποιοι παλαβοί θα αμφισβητούν την επιστήμη στο όνομα της επιστήμης.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 03 Δεκεμβρίου 2022 13:39