Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2019 14:05

Επιβιώνουμε ανάμεσά τους

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)
Επιβιώνουμε  ανάμεσά τους

Παραθέτω αυτούσιο ένα σχόλιο που αναρτήθηκε κάτω από το άρθρο μου με τίτλο «Ο βασιλιάς Νέστορας δεν έμενε στο... Νιόκαστρο», στο οποίο εξηγούσα ότι η σύγχρονη Πύλος δεν ταυτίζεται με την Αρχαία Πύλο:

«.....ο Σαμαρας και τα τσιρακια του προσπαθουν με καθε μεσω να μειωσουν την ΧΩΡΑ και την χιλιαδων χρονων Ιστορια της περιοχης της!!!...για να αναδειξουν στην επιφανεια την ολιγοχρονη Ιστορια της συγχρονης Πυλου των τουριστικων επιχειρησεων...των εμπορικων σχεσεων και των πολιτικων προσωπικοτητων της!!!....ΑΚΟΥΣΤΕ ΡΕΜΑΛΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ!!!.....ΗΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ..ΤΩΝ ΒΟΛΙΜΙΔΙΩΝ...ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΒΕΛΑΡΓΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΑΕΝΑΑ ΑΡΧΑΙΑ ΤΗΣ ΠΟΥ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΑΕΝΑΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΡΑ...ΔΕΝ ΘΑ ΣΒΗΣΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΚΟΜΑΝΤΟ ΤΗΣ ..ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ!!!!!....ΚΑΙ ΜΑΘΕΤΕ ΠΩΣ ΟΤΑΝ Ο ΝΕΣΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΗΚΟΟΙ ΤΟΥ ΕΘΑΒΑΝ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΒΟΛΙΜΙΔΙΑ....Η ΠΥΛΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΝ ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΟΥ ΠΗΓΕΝΑΙ Ο ΝΕΣΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΕΠΛΕΝΕ ΤΑ ...."Α@#!ΔΙΑ ΤΟΥ"!!!!!!»

Πριν βιαστείτε να γελάσετε με την... τρολιά ή να χαρακτηρίσετε μεμονωμένο το σχόλιο και άρα ανάξιο σχολιασμού, θα ήθελα να σας ενημερώσω, αν δεν το γνωρίζετε, ότι καθημερινά γράφονται δεκάδες παρόμοιες θεωρίες συνωμοσίας κάτω από τα πιο άσχετα άρθρα και ρεπορτάζ - και όποιος τολμήσει να τις διαγράψει χαρακτηρίζεται αυτομάτως ως νεοταξίτης, λογοκριτής και «υπηρέτης του συστήματος». Μη βιαστείτε επίσης να πείτε ότι «μόνοι τους τα γράφουν, μόνοι τους τα διαβάζουν» γιατί θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η κλειστή ομάδα στο FB: ΚΑΛΑΜΑΤΑ STOP 5G έχει 3.013 μέλη - αν και ένας εκ των διαχειριστών της προειδοποιεί:

«Το έχω ξαναπεί και το λέω ΠΑΛΙ! Η ομάδα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! Η ομάδα είναι ΜΟΝΟ για τους πολίτες που το IQ τους φτάνει στο να καταλάβουν ότι πρέπει όλοι να παραμερίσουμε τις πολιτικές μας διαφορές στο βαθμό που να μπορούμε να επικοινωνήσουμε με πολίτες διαφορετικού πολιτικού χώρου για να αλληλοβοηθηθούμε για το κοινό καλό(και στη συγκεκριμένη ομάδα ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ)».

Θα μου πείτε: Και τι κακό έχει μια ομάδα 3.013 μελών που αγωνιά για την υγεία της; Θα σας απαντήσω ότι δεν υπάρχει κανένα κακό στη συγκρότηση ομάδων στο Facebook, αρκεί οι κεντρικοί διαχειριστές τους να μη συγχέουν τη φωτιά στην Κινέτα με την εξόρυξη βωξίτη ή να μην θεωρούν επικίνδυνες και τις... ανεμογεννήτριες. Στην πραγματικότητα όμως το κίνημα του παραλόγου και της οπισθοδρόμησης έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και απειλεί όχι μόνο όσους εναντιώνονται στις προφανείς σαχλαμάρες, αλλά και όσους φλερτάρουν μαζί του προσδοκώντας πολιτικά οφέλη.

Κάπου εδώ ο καλόπιστος αναγνώστης θα υπενθυμίσει ότι πάντα υπήρχαν γραφικοί κι ότι ανέκαθεν ένα πλήθος ανθρώπων ήταν έτοιμο να ακολουθήσει τον «σαλό του Θεού» που προφήτευε το τέλος του κόσμου ή τη σωτηρία του από το «ξανθό γένος». Πράγματι, γραφικοί και νοσταλγοί των σπηλαίων και της επιστροφής στην... αθώα φύση υπήρχαν, υπάρχουν και προφανώς θα υπάρχουν στο μέλλον. Σήμερα όμως οι θεωρίες συνωμοσίας έχουν χάσει τον γραφικό χαρακτήρα τους και χρησιμοποιούνται ως θρυαλλίδα για τον εμπρησμό των δημοκρατικών θεσμών. Δεν είναι τυχαίο ότι στο στόχαστρο των οπαδών του παραλογισμού βρίσκονται διαρκώς και εναλλάξ η Βουλή, η Δικαιοσύνη και ο Τύπος. Δυστυχώς όμως, όχι μόνο οι οπαδοί των θεωριών συνωμοσίας, αλλά και όσοι συμπλέουν ευκαιριακά μαζί τους, δεν αναρωτιούνται ποιο πολίτευμα θα εγκαθιδρυθεί σε μια χώρα χωρίς Βουλή, Δικαιοσύνη και Τύπο.

Ελάχιστοι επίσης αναρωτιούνται τι θα συμβεί αν αυτοί που σήμερα αμφισβητούν τις μετρήσεις του «Δημόκριτου» αμφισβητήσουν αύριο τις εξετάσεις των Γενικών Νοσοκομείων και καλέσουν τους πολίτες να σταματήσουν να παίρνουν «τα φάρμακα των πολυεθνικών». Αλήθεια, τι θα κάνουν σε μια τέτοια περίπτωση τα δημοτικά συμβούλια; Θα ζητήσουν για παράδειγμα να διακοπεί ο εμβολιασμός των πολιτών επειδή π.χ. στο παρελθόν μια εταιρεία όπως η Novartis χρημάτισε αποδεδειγμένα γιατρούς ή και πολιτικούς για να προωθήσει τα προϊόντα της;

Σε κάθε περίπτωση και έχοντας βιώσει τις επιπτώσεις της αντιμνημονιακής υστερίας, θα ήμασταν τουλάχιστον αφελείς αν πιστεύαμε ότι η συμβίωση με το παράλογο είναι ανώδυνη και ότι η ανοχή της ανοησίας είναι δημοκρατική υποχρέωση. Αντιθέτως, πιστεύουμε ότι για να επιβιώσουμε ανάμεσά τους είναι αναγκαία η σύγκρουση με τις δυνάμεις του σκοταδισμού και η υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών.

Βεβαίως, υπάρχουν και εκείνοι που πιστεύουν ότι ο Τύπος πρέπει να περιγράφει «αντικειμενικά» την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία - αλλά έτσι κι αλλιώς, πάντα θα υπάρχουν Τσάμπερλεν που θα εκτιμούν λανθασμένα την κατάσταση και τη δύναμη του κακού.

lathanasis@yahoo.gr

Θανάσης Λαγός

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2019 14:16