Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 05 Ιανουαρίου 2020 18:08

Πολιτικός καζαμίας για το... οικολογικό 2020

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(13 ψήφοι)

Ιανουάριος

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας μετά από μαραθώνια συνεδρίαση απαγορεύει τους ηλιακούς θερμοσίφωνες, γιατί η αντηλιά από τα τζάμια τους εμποδίζει την ελεύθερη διέλευση των τρυγονιών.

 

Φεβρουάριος

Ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής ανακοινώνει ότι συνεχίζεται ο "ανταγωνιστικός διάλογος" για την κατασκευή του δρόμου Καλαμάτα - Πύλος - Μεθώνη και ότι, αν όλα πάνε καλά, μέχρι το τέλος της κυβερνητικής θητείας θα έχει ανακηρυχτεί μειοδότης. Αν τα έργα ξεκινήσουν το 2023, ενδέχεται να ολοκληρωθούν πριν από την τέταρτη δεκαετία του 21ου αιώνα.

 

Μάρτιος

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας εγκαινιάζει τη σιδηροδρομική γραμμή Κόρινθος - Ναύπλιο. Σύμφωνα με τον κεντρικό σχεδιασμό, οι επιδοτήσεις εγγυώνται τη συνέχιση των δρομολογίων ακόμα κι αν οι επιβάτες είναι λιγότεροι από τους ελεγκτές.

 

Απρίλιος

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης ανακοινώνει ότι οι λιγνιτικές μονάδες της Μεγαλόπολης θα παραμείνουν ανοιχτές... μέχρι να αντληθεί πετρέλαιο από τον Κυπαρισσιακό. Η ανακοίνωση προκαλεί την άμεση αντίδραση γνωστής οικολογικής οργάνωσης η οποία καταγγέλλει ότι το λόμπι του λιγνίτη υπέγραψε τη θανατική καταδίκη της χελώνας καρέτα καρέτα, και ότι ο αγώνας κατά της εξόρυξης πετρελαίου θα είναι ανένδοτος.

 

Μάιος

Η οικολογική εξέγερση στη Μεσσηνία λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις μετά την κατάληψη του δάσους της Βασιλικής από Μανιάτες που δεν θέλουν ανεμογεννήτριες.

 

Ιούνιος

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας μετά από μαραθώνια συνεδρίαση απαγορεύει τη χρήση ορυκτέλαιων στα αυτοκίνητα και καλεί τους ιδιοκτήτες τους να χρησιμοποιούν μόνο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης.

 

Ιούλιος

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έρχεται στην Πελοπόννησο με το τρένο, και από το Ναύπλιο στέλνει επιστολή στους γραφειοκράτες των Βρυξελλών ζητώντας τους να σταματήσουν τη χρηματοδότηση αυτοκινητόδρομων.

 

Αύγουστος

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας επαναφέρει το τρένο στη γραμμή Αργος - Καλαμάτα και ταξιδεύει μαζί με την Γκρέτα Τούνμπεργκ στην Καλαμάτα. Η συμμαχία διαλύεται στη Μεγαλόπολη όταν η Γκρέτα απαιτεί να σταματήσει η λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

 

Σεπτέμβριος

Ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής ανακοινώνει τη διακοπή του "ανταγωνιστικού διαλόγου" για το δρόμο Καλαμάτα - Πύλος - Μεθώνη και διεξαγωγή μειοδοτικού διαγωνισμού για την κατασκευή σιδηροδρομικού δικτύου σε αυτή τη διαδρομή.

 

Οκτώβριος

Διαγωνισμό εξπρές για νέα σιδηροδρομική γραμμή στη διαδρομή Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα προκηρύσσει και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

 

Νοέμβριος

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας μετά από μαραθώνια συνεδρίαση αποφασίζει την κατάργηση του δημοτικού φωτισμού, γιατί το ηλεκτρικό φως διαταράσσει τη σεξουαλική ζωή των νυχτερίδων. 

 

Δεκέμβριος

Η κινέζικη εταιρεία Me Si Ni ανακηρύσσεται μειοδότρια στο διαγωνισμό για τη σιδηροδρομική γραμμή της Πελοποννήσου και φέρνει στο Μοριά 200.000 Κινέζους εργάτες για τη γρήγορη κατασκευή του έργου. Κινέζοι πράκτορες συλλαμβάνουν την Γκρέτα Τούνμπεργκ και οπαδούς του ΚΚΕ που διαμαρτύρονται κατά του ΚΚ Κίνας.

Η δραματική συνέχεια, το 2021...

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021 20:54